ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας σε άρθρο του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ θέτει Επιστημονική Επιτροπή

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας σε άρθρο του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ θέτει Επιστημονική Επιτροπή
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καμπανάκι αντισυνταγματικότητας άρθρου του νομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπάει στον Πάνο Σκουρλέτη η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Στην έκθεσή της επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνουν ότι το άρθρο με το οποίο παύονται οι πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά των δημοτικών υπαλλήλων και αρμόδιων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ που δεν παρέδωσαν στοιχεία για τους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θίγει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών παρεμβαίνοντας στην κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, υποστήριξε πως όλοι κρίνονται. «Έχουμε το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα να ασκούμε κριτική με σεβασμό στην διάκριση των εξουσιών», είπε και με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε ότι για πρώτη φορά συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών λένε για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ότι κάνει ότι και η Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ