ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τη «βροχή» τροπολογιών

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τη «βροχή» τροπολογιών
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με τις ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «πέρασε» το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει σειρά φορολογικών ζητημάτων.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους εξαιτίας του όγκου των υπουργικών τροπολογιών που έφθασαν μαζί με τις βουλευτικές τις 28, με συνέπεια να αποχωρήσουν ΝΔ, Ποτάμι και ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ευτελισμό του Κοινοβουλίου. «Παρών» δήλωσε η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

«Δεν είμαστε βιτσιόζοι ώστε να καταθέτουμε τόσες τροπολογίες. Λύνουμε ζητήματα και βελτιώνουμε την καθημερινότητα» ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και πρόσθεσε:

Δεν κάνουμε πίσω σε θέματα που μας φέρνουν έσοδα.

Από τις 28 συνολικά τροπολογίες που έκλειναν διάφορα εκκρεμή ζητήματα, ψηφίστηκαν οι 17, εκ των οποίων οι 16 ήταν υπουργικές και μια βουλευτική. Άλλες 6 υπουργικές τροπολογίες ενσωματώθηκαν εξαρχής στο νομοσχέδιο και ψηφίστηκαν ως άρθρα.

Η τροπολογία που προέβλεπε αναδρομικές φοροαπαλλαγές για τα ακίνητα εντός και εκτός του Αγίου Όρους δεν μπήκε σε ψηφοφορία, ενώ εκείνη της υπουργού Τουρισμού που αφορά σε αποσπάσεις υπαλλήλων του υπουργείου σε γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και η οποία προκάλεσε την αντίδραση μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη, ήταν μια εξ αυτών που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο -ως άρθρο- και υπερψηφίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ