ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρότερη αντιμετώπιση στους μπαχαλάκηδες προανήγγειλε ο Τόσκας

Σκληρότερη αντιμετώπιση στους μπαχαλάκηδες προανήγγειλε ο Τόσκας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Διευκρινίσεις για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής και για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στα Εξάρχεια, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προαναγγέλοντας «σκληρότερη αντιμετώπιση» έναντι των «μπαχαλάκηδων».

 

 

Σε ερώτηση που του έγινε για τον υπάρχει... ασυλία στον Ρουβίκωνα, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ο Ρουβίκωνας δεν έχει καμία ασυλία. Μπήκαν είκοσι μέτρα μέσα στη Βουλή και πετάξανε τα τρικάκια και αμέσως εμποδίστηκαν βέβαια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Δεν υπήρξε όμως βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής. Από κει και πέρα, όταν πριν από έναν χρόνο τους πιάσαμε στα διόδια της Κορίνθου να κάνουν παράνομες πράξεις, να κάνουν παραβάσεις, κάποια σπασίματα, συνελήφθησαν και πήγαν στη Δικαιοσύνη. Και το ίδιο θα γίνεται και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κάνουν βίαιες ενέργειες».

Για το αν θα υπάρξουν μηνύσεις για την είσοδο στη Βουλή ο κ. Τόσκας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις", ανέφερε: «Το θέμα το εξετάζουμε, κατά πόσο πράγματι έχουν παραβεί τον νόμο, και από κει και πέρα θα γίνουν οι νόμιμες ενέργειες».

Εξάρχεια...

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις στα Εξάρχεια ο κ. Τόσκας, σημείωσε:

«Η αντιπολίτευση θα πρέπει να κοιτάξει την πλάτη της και να δει τι γινόταν στα χρόνια τα δικά της, όταν, για παράδειγμα, στη διάρκεια που ήταν ο κ. Δένδιας υπουργός είχαμε 187 εμπρησμούς οχημάτων στα Εξάρχεια, 104 επιθέσεις σε αστυνομικούς, 10 επιθέσεις σε βάρος τραπεζών και 1.273 εμπρησμούς οχημάτων σε όλη την Αττική, 145 σε βάρος αστυνομικών σε όλη την Αττική, 155 επιθέσεις σε βάρος τραπεζών. Αυτά τα στοιχεία είναι επίσημα από αστυνομικές πηγές και αντίστοιχα βέβαια υπάρχουν και για την περίοδο, για τους έξι μόνο μήνες, που έμεινε ο κ. Κικίλιας. Ξέρετε, σε έξι μήνες ο καθένας μπορεί να είναι καλός, αλλά τα αριθμητικά στοιχεία είναι αρκετά επιβαρυντικά για τους προκατόχους μου. Δεν μου αρέσει να κάνω τέτοιες συγκρίσεις, αλλά εδώ κινδυνεύουμε να γίνει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο».

Ωστόσο, ο υπουργός έπειτα από ερώτηση που του τέθηκε για αν υπάρχει πρόβλημα στα Εξάρχεια, απάντησε:
«Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο προέρχεται από πολλές δεκαετίες, αλλά να θυμίσω ποια ήταν η κατάσταση με τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση και ποια είναι τώρα. Πού βρίσκεται το μεγάλο κύκλωμα της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών στα Εξάρχεια και πόσοι έχουν συλληφθεί με πολύ στοχευμένες επιχειρήσεις. Στη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων γίνονταν εντυπωσιακές επιχειρήσεις με αστυνομικές δυνάμεις και με κάμερες και ΜΜΕ που την επόμενη μέρα δεν έμενε τίποτα. Εμείς προσπαθούμε στοχευμένα, με πολλές δυσκολίες βέβαια, να βελτιώσουμε την κατάσταση. Και, ξέρετε, σε κάποια πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή του Πολυτεχνείου με τους μπαχαλάκηδες, για τους οποίους επιφυλάσσουμε σκληρότερη αντιμετώπιση και ήδη προχθές κάποιος από αυτούς προσήχθη για προηγούμενες παραβάσεις του».

Τέλος, ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα μπει τέλος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Εξάρχεια.

«Οι συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αυτοί δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα των ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ