ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε τη δουλειά

Κουρουμπλής: Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε τη δουλειά
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» επικαλείται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση.

«Έγινε μια καλή αρχή» με την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, επισημαίνει. «Μια αρχή που έδειξε πολλά πράγματα. Ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί. Ότι το κλίμα βελτιώνεται», σημειώνει ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει:

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε τη δουλειά, γιατί τώρα δεν έχουμε τον μπαμπούλα της αξιολόγησης να μας φρενάρει. Έχουμε δύο χρόνια να δείξουμε την διαφορετικότητά μας. Και στην ιδεολογία μας και στην ευρηματικότητά μας και στην αποτελεσματικότητά μας».

Μιλώντας για το θέμα Βαρουφάκη και την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει: «Η ΝΔ έμεινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Εμείς διεκδικούμε με τη δουλειά μας τις εκλογές του 2019. Πόσες φορές πρέπει να επαναλάβουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του ΄15 στη λογική ενός σοβαρού ανθρώπου έχει κριθεί με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015;»,διερωτάται.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει ότι μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση και το συνδέει αυτό με την επιτυχία στην οικονομία. «Ναι -λέει- θα κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας. Θεωρώ ότι σύντομα αυτό θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις. Τα δύο χρόνια που έχει μπροστά της αυτή η κυβέρνηση είναι πελώριος πολιτικός χρόνος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ