ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: τομή και δικαίωση η απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών

Νίκος Παππάς: τομή και δικαίωση η απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τομή για τα τηλεοπτικά πράγματα και δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο, χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς την απόφαση του ΕΣΡ να ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ το αντίτιμο για τη δημοπράτηση των επτά τηλεοπτικών αδειών.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαφήμιση στην τηλεόραση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε επανεξέταση της «βαριάς» φορολόγησης των τηλεοπτικών σταθμών και ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφήμισης θα είναι προαιρετική.

«Παραμένει υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών που αφορούν στην διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, αλλά θα υπάρχει πλέον «δυνατότητα δημοπράτησης για όσους το επιθυμούν μέσω του συστήματος, δεν θα είναι υποχρεωτική η δημοπράτηση, θα είναι προαιρετική», επεσήμανε στην παρέμβασή του. «Τι συνέβη; Είδατε το φως το αληθινό; Αν έχετε δει το φως σας καλωσορίζω στην τήρηση της συνταγματικότητας», σχολίασε για το θέμα αυτό η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, κάλεσε τα κόμματα να «αγκαλιάσουν» και να «στηρίξουν» την απόφαση του ΕΣΡ και δήλωσε δικαιωμένος, καθώς –όπως είπε- «ορισμένοι από εμάς που υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο θα θυμόμαστε αυτές τις στιγμές με ελαφρύ μειδίαμα, αλλά και με αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και τη δυνατότητα που δίνεται στην πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο τοπίο».

Για «εμμονή δικαίωσης» που έχει καταλάβει τον Νίκο Παππά, έκανε λόγο η κ. Ασημακοπούλου, συστήνοντάς του να περιμένει να δει αν θα υπάρξει ανταπόκριση των τηλεοπτικών σταθμών στον διαγωνισμό προκειμένου να διασφαλιστεί τίμημα 245 εκατ. ευρώ. «Εδώ ισχύει η φράση: μηδένα προ του τέλους μακάριζε», είπε προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ