ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο νόμος Γαβρόγλου δεν θα μακροημερεύσει

Γεννηματά: Ο νόμος Γαβρόγλου δεν θα μακροημερεύσει
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Καμία ανοχή στην απαξίωση και ισοπέδωση της ανώτατης εκπαίδευσης», ανέφερε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση, γυρίζει την ανώτατη εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.

Στην ομιλία της καταλόγισε ιδεοληψίες, κομματική λογική στην κυβέρνηση και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, σχολίασε ότι φαντασιώνεται μια ανύπαρκτη πραγματικότητα. «Δυστυχώς οι «γελαστοί άνθρωποι», που βλέπει να τον υποδέχονται είναι μόνο οι βουλευτές του και οι διορισμένοι μετακλητοί στο Δημόσιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», είπε και πρόσθεσε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και «εάν ξυπνήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας από τα όνειρα θερινής νυκτός, θα τη δει».

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, υποστήριξε πως όσο κι αν η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η αλήθεια θα έρθει στο φως και «θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στην παιδεία, επιτέθηκε και στη ΝΔ ότι απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση και εκτίμησε ότι ο νόμος Γαβρόγλου δεν θα μακροημερεύσει.

«Η αναβάθμιση της Παιδείας είναι εθνική υπόθεση. Απαιτεί συνεννόηση και νομοθετικό πλαίσιο με διάρκεια που υπερβαίνει κυβερνητικές θητείες», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ