ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα

Θεοδωράκης: το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αριστερίστικο αχταρμά με ακροδεξιά φρένα» αποκάλεσε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ο νόμος αυτός διώχνει τους νέους, στερεί την ελπίδα από τους άξιους και κρατά τη χώρα μακριά από την Ευρώπη.

«Για εσάς δυστυχώς πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα, οι συμβιβασμοί και τελικά η συντήρηση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε την «παράδοση» που θέλει την παιδεία υποταγμένη.

«Το κομματικό κράτος ήθελε πάντα ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του. Γι’ αυτό και τα όσα καλά έφερε ο νόμος Διαμαντοπούλου, ο νόμος που ψήφισαν 255 βουλευτές μετά από 18 μήνες διαβούλευσης, γρήγορα ψαλιδίστηκε. Τον ψαλίδισε το ΠΑΣΟΚ, τον ψαλίδισε η ΝΔ και τώρα ό,τι απέμεινε το ισοπεδώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα:

«Και εσείς από το ‘15 δείξατε ότι θα ακολουθήσατε ακολουθούσατε τον παλιό δρόμο. Επιλέξατε περιφερειακούς διευθυντές που ήταν όλοι κομματικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όλοι. 11-2 η μεταξύ σας μοιρασιά. Μετά αλλάξατε τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολείων.Τους κάνατε συνδικαλιστές, αντί για διευθυντές. Κατεδαφίσατε πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Το βάλατε στα πόδια μπροστά στους ακραίους της εκκλησίας. Επαναφέρατε τους αιώνιους φοιτητές. Κάνατε και κάνετε μικροκομματικά παιχνίδια με τις Πανελλήνιες. Και τώρα ήρθε η ώρα των Πανεπιστημίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ