ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Τσακαλώτου για τις καταλήψεις - «Έχω πάρει κι εγώ μέρος σε καταλήψεις»

Παρέμβαση Τσακαλώτου για τις καταλήψεις  - «Έχω πάρει κι εγώ μέρος σε καταλήψεις»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για το πανεπιστημιακό άσυλο παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος που τοποθετήθηκε στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, περισσότερο ως ακαδημαϊκός.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού ανέφερε ότι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση αφορά στις καταλήψεις και όχι με τη διακίνηση ναρκωτικών, διερωτήθηκε:

«Είναι παράνομη πράξη η καταλήψεις ή όχι; Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις. Εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές καταλήψεις. Κάποιες είναι λάθος». Σημείωσε πως αν ο ίδιος δεν συμφωνεί με μια κατάληψη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος και συμπλήρωσε πως οι καταλήψεις γίνονται για κάποιο λόγο. «Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα συμβάν για να υπάρξει συζήτηση», είπε και απευθυνόμενος προς την ΝΔ έθεσε το ερώτημα αν είναι δημοκρατικό να κάθονται οι φοιτητές στα αυγά τους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διασύνδεσης χρηματοδότησης – αξιολόγησης που υπερασπίζεται η ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των πανεπιστημίων. «Είναι δημόσιο εγχείρημα η Παιδεία και είναι άλλο να είναι ένα πανεπιστήμιο καλύτερο από πέρυσι και άλλο να είναι καλύτερο από ένα άλλο τμήμα», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ