ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία στη Βουλή

Ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένταση με το καλημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας επικράτησε στη Βουλή. Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας επί υπουργικής τροπολογίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για ρύθμιση με την οποία θεωρούνται σύννομες δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης-εστίασης και φύλαξης που έχουν προκύψει από ατομικές συμβάσεις έργου ή εργασίας που έχουν συναφθεί μεταξύ ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και φυσικών προσώπων.

Η ΝΔ εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα μετά από καταγγελία που υπογράφεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκαναν λόγο για φωτογραφική διάταξη, για την οποία δεν υπάρχει κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να την χαρακτηρίζει απόλυτα αόριστη.

4194255

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Με αυτά που κάνετε αποδείξατε ότι είστε συγκεκριμένοι οργανικοί υπηρέτες εργολάβων», είπε προς την αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και εκτίμησε ότι υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις επειδή φοβούνται αποκαλύψεις για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

«Σας πιάνει μαύρη τραμουντάνα και σύγκρυο με όσα έρχονται για το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε και διευκρίνισε ότι η τροπολογία μειώνει τις δαπάνες, υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να πληρωθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ