ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Επικοινωνιακό τρικ το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Γεννηματά: Επικοινωνιακό τρικ το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, άσκησε η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως χρέος όλων είναι λύσεις στα προβλήματα των νέων εδώ και τώρα.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε με τη σημαία, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως γνώμονας πρέπει να είναι η αξιοκρατία και η αριστεία.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να γίνει πράξη, καθώς - όπως αποκαλύπτει - η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν είναι διασφαλισμένοι οι πόροι.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συναινέσει και δεν θα συμπράξει σε νομοσχέδια που δεν αφορούν τους πολίτες αλλά την επικοινωνιακή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ για αυτό και έρχονται τα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι, θα το καταψηφίσουμε από σεβασμό στους πολίτες που ταλαιπωρούνται καθημερινά», τόνισε, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο που είναι «πουκάμισο αδειανό». Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει πελατειακά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών και κλείνει τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα.

Παράλληλα, ζήτησε να διερευνηθούν τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για απευθείας ανάθεση με υψηλές τιμές παραγγελιών που αφορούν διόπτρες υποβρυχίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «για να μην μπλέξουν τα αμυντικά συστήματα στα ολισθηρά και επικίνδυνα παιχνίδια των σκανδάλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ