ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κορυφής και για την Υγεία στη Βουλή

Σύγκρουση κορυφής και για την Υγεία στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την ώρα που η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το ζήτημα της επιλογής των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις έπειτα από κλήρωση δεν έχει κοπάσει, ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό, αυτή τη φορά με φόντο την Υγεία.

Στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για νεοφιλελεύθερη αντίληψη και στο θέμα της υγείας.

«Ανάμεσα στη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Όσο περνά η περιπέτεια των μνημονίων θα ξεδιπλώνονται. Στο χώρο της υγείας αυτές οι διαφορές θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας εμβληματική τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας.

4195007


Πηγή: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία. Οι κυρίαρχοι κύκλοι συνέδεαν μονοσήμαντα την αξιοπιστία της χώρας με την προθυμία των ηγεσιών της να υπακούουν στους δανειστές. Δεν υπήρξε μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας από την περίοδο 2010 έως 2014, όταν από το βήμα της Βουλής ακούστηκε ότι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε, ότι είναι ευλογία ότι μαζί τα φάγαμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γεννηματά: Επικοινωνιακό τρικ το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

4194975


Πηγή: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, άσκησε η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως χρέος όλων είναι λύσεις στα προβλήματα των νέων εδώ και τώρα. Κάνοντας έμμεση αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε με τη σημαία, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως γνώμονας πρέπει να είναι η αξιοκρατία και η αριστεία.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να γίνει πράξη, καθώς - όπως αποκαλύπτει - η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν είναι διασφαλισμένοι οι πόροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ