ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πάει την χώρα στο πουθενά

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πάει την χώρα στο πουθενά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της σε παιδεία και υγεία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντάς την ότι οδηγεί τη χώρα στο πουθενά, εκεί όπου δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σχολίασε την απόφαση για τη σημαία, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση ενοχλείται από εκείνους που τα καταφέρνουν. «Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι. Ο σημαιοφόρος θα επιλέγεται με κλήρωση. Στην τύχη. Σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές. Το ξέραμε από το ξεκίνημα της κυβέρνησή σας όταν ο τότε υπουργός Παιδείας άνοιξε πόλεμο με την αριστεία. Γιατί; Σας ενοχλεί ότι υπάρχουν νέα παιδιά με όνειρα και στόχους. Η σημαία δίνεται ως επιβράβευση για την προσπάθεια που γίνεται», είπε και καρφώνοντας τους ΑΝΕΛ, πρόσθεσε: «Οι ΑΝΕΛ τι λένε; Βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο; Που είναι ο κ. Καμμένος να μας πει την γνώμη του;».

Τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη σημαία και την αριστεία, προκάλεσαν την αντίδραση του Παύλου Πολάκη και έναν άγριο καυγά με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Επειδή μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της αριστείας, εγώ το λύκειο το τελείωσα με 20 και συγκέντρωσα 1960 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις, πόσα έβγαλε ο Κ. Μητσοτάκης;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Εγώ την ιατρική την τελείωσα στα 6,5 χρόνια, εσύ πόσα χρόνια έκανες στη Φιλοσοφική;».

«Κύριε άριστε, μπήκα στη Φιλοσοφική με 19200, είχα 19,2 και το πήρα στα 10 χρόνια γιατί έχασα γονείς μου, αλλά αν ενδιαφέρεστε για φοιτητικές μου ικανότητες, ο πρώην υπουργός σας, ο κ. Πελεγρίνης που με είχε φοιτητή μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για μένα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ιδιαίτερα καυστικά τη στάση της κυβέρνησης στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. «Γιατί δεν καταδικάζετε όλα όσα γίνονται στην Βενεζουέλα; Πραξικόπημα είναι. Αλλά βέβαια ο Μαδούρο είναι πρόσωπο που θέλατε να σας υποστηρίξει να βγούμε από την ευρωζώνη. Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που αρνείστε να υπάρξουν κυρώσεις από την Ε.Ε.; Μήπως φοβάστε τι θα πουν δημόσια για τις συμφωνίες που επιχειρήσατε να κάνετε; Μη φοβάστε», ανέφερε και διαμήνυσε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή και εκεί θα αποκαλυφθεί τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνον το 2015, αλλά και το 2013 και το 2014.

Σε ότι αφορά στα θέματα υγείας, αναφέρθηκε σε μια ύποπτη – όπως είπε – απόφαση που υπέγραψε ο κ. Πολάκης, που προκαλεί τους ασφαλισμένους και ζημιώνει τον ΕΟΠΥΥ. «Πολλές κορόνες για διαφάνεια, αλλά στην πράξη κλείνετε τα μάτια στην διαφθορά και κλείνετε το μάτι σε επιχειρηματίες που λειτουργούν εις βάρος ΕΟΠΥΥ», είπε, ενώ σχολίασε και την τροπολογία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία η αντιπολίτευση υπέβαλλε χθες ένσταση αντισυνταγματικότητας. «Είπατε ότι δεν αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ όμως είστε ερασιτέχνες, στην έκθεση του ΓΛΚ αφήσατε το λογότυπο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε «κόπι -πάστε» δεν μπορείτε να κάνετε. Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη και βγάλατε τα ΝΠΙΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ