ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο τα καμένα

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο τα καμένα

Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει για τις πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα».

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα και ανοργανωσιά» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Οργανωμένο σχέδιο βλέπει ο Κοντονής

Για «οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα» έκανε λόγο από την Ζάκυνθο, νησί από το οποίο κατάγεται και βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφερόμενος στις εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και πρόσθεσε:

Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;.

Κικίλιας: Όποιος έχει στοιχεία να ενημερώσει το λαό και τις αρχές

Απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο να ενημερώσει το λαό και τις αρχές ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα και ανοργανωσιά».

«Μετά τον αρμόδιο, κατ' ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές. Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας. Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε μαζί με τους κατοίκους

Στο πλάι των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές και σε όσους παλεύουν ενάντια στις φλόγες δηλώνει ότι στέκεται αυτές τις δύσκολες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί με τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται ή επλήγησαν, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις φλόγες.

Δίπλα σ' όλους όσους παλεύουν, με ό,τι μέσο διαθέτουν, ενάντια στα πύρινα μέτωπα. Τους άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, τους χιλιάδες εθελοντές, τους πολίτες που, κάτω από αντίξοες συνθήκες, παλεύουν να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον. Τους αξίζουν συγχαρητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ