ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος σε Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων

Τζανακόπουλος σε Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμιά αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, ούτε των ελληνικών συνόρων. Αυτά είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τον ισχυρισμό του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, ούτε διεθνείς συνθήκες σε ισχύ. 

«Αυτές οι απόψεις είναι ακραίες, είναι απόψεις οι οποίες δεν βοηθάνε στο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο εμείς θέλουμε να εμπεδωθεί» είπε ο κ. Τζανακόπουλος στον Real FM και υπογράμμισε:

Και θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και διεθνείς συνθήκες οι οποίες ορίζουν και νομικά και τελεσίδικα όλα αυτά τα ζητήματα. Βεβαίως η Τουρκία, κατά την προσφιλή της τακτική, αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, αμφισβητεί νομικά κεκτημένα, όμως από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε καμία τέτοια αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, αλλά ούτε και των ελληνικών συνόρων.

Η δική μας προσπάθεια είναι πάντοτε σε ένα κλίμα συνεννόησης και σε ένα κλίμα διαλόγου να προσπαθούμε να επιλύουμε όποια ζητήματα τίθενται, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε την αμφισβήτηση νομικών τετελεσμένων αλλά και διεθνών συνθηκών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ