ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ με φόντο τις διακοπές του πρωθυπουργού

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ με φόντο τις διακοπές του πρωθυπουργού
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις διακοπές του πρωθυπουργού την ώρα που μαίνονταν οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, με τους κύκλους τους κόμματος της αντιπολίτευσης να αναφέρουν: «Ο κ. Τσίπρας ασφαλώς έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές όπως κάθε πολίτης. Αλλά γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το που έκανε διακοπές;».

«Πού ήταν διακοπές ο κ. Τσίπρας;», «Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του πρωθυπουργού;», «Πού βρισκόταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;», ρωτά η Νέα Δημοκρατία ζητώντας να μάθει γιατί ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και αν μετακινήθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο των διακοπών του, σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Η απάντηση του Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, που καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σοβαρευτεί».

«Μετά το φιάσκο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, για λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του μόλις αντιλήφθηκε ότι εντός βρίσκονταν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το φυσάει και δεν κρυώνει», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν:

Σήμερα, λοιπόν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ' εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών! Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ