ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω

Δραγασάκης: Η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Καμιά φορά μιλούμε για την ανάπτυξη σαν να είναι κάτι που προέρχεται από τα πάνω. Οι κυβερνήσεις, οι εταιρίες, οι πολιτικές, όλα αυτά βεβαίως είναι ανάπτυξη, αλλά ιστορικά έχει φανεί ότι η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω». Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επισκεπτόμενος, μετά από πρόσκληση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», τη Μινωική ελιά του Καβουσίου Ιεράπετρας.

Και όταν γίνεται λόγος για ανάπτυξη από τα κάτω, υπονοείται ότι «στηρίζεται στην αξιοποίηση ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών, αξιοποιούμε παραδόσεις και πολιτισμικά αγαθά που έχουμε άφθονα, όπως επίσης στηρίζεται σε θεσμούς που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία όπως αυτή η ΚΟΙΝΣΕΠ ή οι συνεταιρισμοί νέου τύπου, διότι έχουμε και αρνητικά παραδείγματα από το παρελθόν», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

«Ως κυβέρνηση εμείς αυτό που ζητούμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε τέτοιους θεσμούς που να μπορεί ο πολίτης να τους αξιοποιήσει ή να δημιουργούνται προγράμματα που να ενισχύουν με διάφορα κίνητρα αυτές τις προσπάθειες. Επομένως, όλα αυτά που κάνετε, εντάσσονται σε μια ευρύτερη αντίληψη που εμείς την στηρίζουμε», πρόσθεσε και συνέχισε: «Αυτό μου επιτρέπει και εμένα ως ντόπιο, ως Γεραπετρίτη, να το κάνω με μεγαλύτερη χαρά, διότι γνωρίζω τον κόπο και την θυσία των αγροτών και όχι μόνο, σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Δ Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης ξενάγησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο χώρο και του ανέλυσε διεξοδικά τις προσπάθειες των φορέων του Καβουσίου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας, στοχεύουν στην ανάδειξη και προστασία της μινωικής ελιάς και του ιερού άλσους στο οποίο αυτή ανήκει με τους αρχαίους οικισμούς γύρω του.

Ο κ. Δασκαλάκης εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις προσπάθειες που κάνει ο συνεταιρισμός για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων του δήμου Ιεράπετρας με στόχο τη διάσωση και ανάδειξή αυτού του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου του νησιού μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ