ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Είμαι βαθιά αριστερός και βαθιά φιλελεύθερος

Καμίνης: Είμαι βαθιά αριστερός και βαθιά φιλελεύθερος
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

«Είμαι ένας προοδευτικός δημοκράτης. Είμαι βαθιά αριστερός, βαθιά φιλελεύθερος και με απόλυτη πίστη στη δύναμη των πολιτών» λέει ο Γιώργος Καμίνης και περιγράφει τον εαυτό του ως ένα «αουτσάιντερ που τα καταφέρνει», αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η ιστορία λέει πως είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα... καταφέρνει. Αουτσάιντερ με θεωρούσαν όταν το 2010 κέρδισα, ενώνοντας όλον τον προοδευτικό χώρο, τον κ. Κακλαμάνη, τον τότε υποψήφιο της ΝΔ στην Αθήνα, αουτσάιντερ και το 2014, όταν επανεκλέχτηκα, δημιουργώντας μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία, νικώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε σάρωνε σε όλη τη χώρα. Θέλω να κερδίσω γιατί θέλω και ξέρω πώς να προσφέρω. Ο αγώνας αυτός πρέπει από κοινού να κερδηθεί, απ’ όλους μας, γιατί το χρειάζεται η Ελλάδα», υπογραμμίζει.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να βγει από το αδιέξοδο της συντήρησης από τη μια και του λαϊκισμού από την άλλη», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του γιατί, όπως λέει, «δεν αφήνει ποτέ τη δουλειά στη μέση». Παράλληλα υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στα «Νέα» ότι φιλοδοξεί να ενώσει «τις δυνάμεις από το χώρο του πολιτικού φιλελευθερισμού και της σοδιαλδημοκρατίας, έως το χώρο της πολιτικής οικολογίας».

Αποφεύγει, ωστόσο, να μιλήσει για μετεκλογικές διαδικασίες, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση:

Το ζήτημα δεν είναι ποιος φωνάζει περισσότερο. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει πληρώσει και θα τα πληρώνει για πολύ καιρό ακόμη πανάκριβα. Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, είναι ποιος μιλά δυνατά, ποιος σέβεται και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Οι πολίτες επιζητούν ουσία, σοβαρότητα και προοπτική.

Στο ερώτημα για το αν θα προτιμούσε συνεργασία σε κυβέρνηση με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Αν και μιλάτε με έναν άνθρωπο που θεωρεί τη συνεργασία βασικό παράγοντα δημιουργίας και καλού αποτελέσματος, να ξέρετε ότι, όπως είπα και κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η κυβέρνηση είναι δέσμια της λαϊκίστικης τακτικής, ενώ η αντιπολίτευση παλεύει με τον συντηρητικό εαυτό της. Να σας φέρω ένα παράδειγμα: όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, παρουσίασα, κόντρα στο ρεύμα, μία πρόταση για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων στο κέντρο. Ποτέ η ΝΔ δεν τόλμησε να την κάνει νόμο. Σήμερα, παρουσιάζω στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δημιουργίας ειδικών χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, ώστε να σταματήσει αυτό το δράμα στη μέση του δρόμου. Εις ώτα μη ακουόντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ