ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο Ραγκούσης: Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο Ραγκούσης: Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας και του ιδρυτικού νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Ν.3979/2011, με τον οποίο καθιερώθηκε η νομική υπόσταση και ισχύς της ηλεκτρονικής υπογραφής και του ηλεκτρονικού εγγράφου» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει ότι «με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ανοίξουμε τις πόρτες στη νέα γενιά, στις παραγωγικές ηλικίες, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού» και υπενθυμίζει ότι ως υπουργός Εσωτερικών που είχε την ευθύνη προετοιμασίας και εισήγησης των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων είναι βεβαιος για τη σπουδαιότητα τέτοιων μεγάλων προοδευτικών αλλαγών.

«Η νέα προοδευτική παράταξη έχει πολιτικό και ιστορικό χρέος να ανοίξει νέους δρόμους, να πει "ναι" στην καινοτομία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι εύλογες επιφυλάξεις για την ασφάλεια του συστήματος πρέπει να μας οδηγήσουν στη λήψη των αναγκαίων διασφαλίσεων, σε καμία περίπτωση στην απόρριψη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» επισημαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ