ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Στο καίριο ζήτημα της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Ειδικότερα, δεσμεύθηκε για μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 20%, εντός δύο ετών, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία αποπληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε πως «Η πραγματική οικονομία περνάει δύσκολα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο, δυστυχώς, κάνει τη ζωή του επιχειρηματία κάθε μέρα πιο δύσκολη. Εμείς έχουμε σκοπό αυτά να τα αντιμετωπίσουμε και να καταθέσουμε ένα πλαίσιο προτάσεων που θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητος και θα δίνει τη δυνατότητα, πάλι, στη μικρομεσαία επιχείρηση, κατεξοχήν, να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει δικαίωμα στην ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι οι προτάσεις θα εξειδικευθούν περαιτέρω στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Μάλιστα, εκτός από τη φορολογία, επικεντρώθηκε και στο ζήτημα της ρευστότητας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν πέσει χρήματα στην πραγματική αγορά από το ΕΣΠΑ, «παρά την εικονική πραγματικότητα, που χτίζει η Κυβέρνηση» αλλά και στην ανάγκη οι τράπεζες να γίνουν πάλι ατμομηχανή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάτηκες τόνισε ακόμη πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους αυξάνονται και ότι «η καθυστέρηση στην εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης από μόνη της δείχνει την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το καθοριστικό αυτό ζήτημα».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών «όχι μόνο για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά φυσικά και για τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θα έρθουν και θα επενδύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ