ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Eldorado: Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση

Μητσοτάκης για Eldorado: Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τις εξελίξεις με την Eldorado Gold αναφορικά με την αναστολή επενδύσεων στη χώρα μας, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της. Η κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας.
Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και την κάλεσε να αλλάξει στάση στο θέμα των επενδύσεων.

«Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Καλώ την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της».

«Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους.

Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ