ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Όρμπαν στη Βουδαπέστη (pics)

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Όρμπαν στη Βουδαπέστη (pics)
EUROKINISSI / ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΤΓΟΥ / ANDREA BONETTI

Σε κλίμα σεβασμού και ειλικρίνειας στις διαφορετικές απόψεις πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν, στη Βουδαπέστη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκαν ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα ο διάλογος για το μέλλον τις Ευρώπης, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η σημασία της ευρωπαϊκής τους προοπτικής, οι σχέσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα

Παράλληλα συμφωνήθηκε η καθιέρωση διαλόγου των βαλκανικών χωρών της ΕΕ με τις χώρες του Βίζενγκραντ.

4225471

(EUROKINISSI / ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ANDREA BONETTI)

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας

Λίγο πριν αναχωρήσει από την ουγγρική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον δήμαρχο του χωριού «Νίκος Μπελογιάννης» και σημείωσε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός τού είπε πως έχουν γίνει κάποια έργα στο ομώνυμο χωριό.

«Το Μπελογιάννης και τα μάτια σου, του είπα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ούγγρο ομόλογό του.

4225416

(EUROKINISSI / ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ANDREA BONETTI)

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το χωριό έχει μία πολύ σημαντική ιστορία και ότι το όνομά του είναι το όνομα ενός ήρωα που έδωσε τη ζωή του για τις ιδέες του και για να είναι η χώρα μας ελεύθερη. Όπως πρόσθεσε, ο Μπελογιάννης τιμήθηκε στην Ουγγαρία και πρόσφατα τιμήθηκε και από εμάς στην Ελλάδα, με το Μουσείο Μπελογιάννη στη γενέτειρά του.

4225409

(EUROKINISSI / ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ANDREA BONETTI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ