ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές κατά Καμίνη που θέλει και τη δημαρχία και την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Βολές κατά Καμίνη που θέλει και τη δημαρχία και την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιώργου Καμίνη ότι αν εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν θα παραιτηθεί από δήμαρχος Αθηναίων.

«Εάν εκλεγώ επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν θα φύγω από τον δήμο Αθηναίων, καθώς εκλέχθηκα για συγκεκριμένη θητεία και ήταν γνωστή η πολιτική μου ταυτότητα. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, μαζί με το επιτελείο μου, στον δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνη.

Πόντας: Να μας πει τι θα κάνει εφόσον δεν εκλεγεί

Βολές κατά του δημάρχου Αθηναίων εξαπέλυσε ο συνυποψήφιός του και επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας, καλώντας τον να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει εφόσον δεν εκλεγεί «πρόεδρος της Κεντροαριστεράς», ή εφόσον δεν προκριθεί καν στον δεύτερο γύρο.

Επίσης, άφησε αιχμές για τη θέση του σχετικά με το θέμα της ηλεκτρονικής ψήφου:

Να μην χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική ψήφο κανείς ως άλλοθι για την αποτυχία του. Δεν είναι δυνατόν να δίδονται τελεσίγραφα περί της διαδικασίας και κάποιοι που αυτοαναγορεύονται ως δήθεν φαβορί, να καλλιεργούν, υπερθεματίζοντας υπέρ της ηλεκτρονικής ψήφου, το άλλοθι για την αποτυχία τους.

Για την καθιέρωσή της ο κ. Πόντας ανέφερε ότι «θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαδικασία, ώστε να μην εκτραπεί ο πραγματικός σκοπός της, ο οποίος είναι η ευρύτερη συμμετοχή των πολιτών και αντ' αυτού οδηγηθούμε σε ένα αυθαίρετο γκρουπάρισμα ψήφων».

Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς «ανεβάζουν στροφές» καθώς πλησιάζει η εκλογική «μάχη».

Νίκος Ανδρουλάκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε δηλώσεις του σχολιάζουν τα θέματα της επικαιρότητας και αναλύουν το πλάνο τους για την επόμενη ημέρα της ίδρυσης του νέου φορέα.

Κωνσταντινόπουλος: Η παράταξή μας να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο στόχος όλων των υποψηφίων «πρέπει να είναι στις επόμενες εκλογές η παράταξή μας να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα» και συμπλήρωσε:

Να είμαστε η άλλη κυβερνητική πρόταση, η προοδευτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στον συντηρητισμό της ΝΔ. Πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναφορικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για τις επενδύσεις και την Eldorado τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Αν σταματήσει η επένδυση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 75.000 άνθρωποι δεν θα βρουν μία θέση εργασίας, την οποία έχουν μεγάλη ανάγκη, ένα εκατομμύριο επιπλέον επισκέπτες τον χρόνο δεν θα έρθουν στην Αττική και οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τη ζημιά με νέα "χαράτσια". Το ίδιο θα συμβεί αν σταματήσει και η επένδυση στις Σκουριές».

4097426

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Τέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει πέσει η ίδια στον λάκκο που έσκαβε, με τις δικές της αποφάσεις, που ανακήρυσσαν το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πότε δάσος και πότε αρχαιολογικό χώρο».

Ανδρουλάκης: Δύο χρόνια χωρίς κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου για το προσφυγικό.

Στο περιθώριο της συζήτησης που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση της Ευρώπης (State of the Union Address), ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενός νέου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και πρόσθεσε:

4171549

Δύο χρόνια από την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης αναζητούμε συνολικό σχέδιο. Συμφωνίες όπως αυτές που έχουμε κάνει με την Τουρκία φαίνεται πως δεν λειτουργούν και είναι αδύνατον να εφαρμοστούν με χώρες όπως η Λιβύη.

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ρώτησε εάν παρότι νόμιμη είναι και ηθική η άτυπη συμφωνία του Έλληνα υπουργού με τον Γερμανό ομόλογό του, που περιορίζει τις οικογενειακές επανενώσεις προσφύγων στις 70 κάθε μήνα, αυξάνοντας το μαρτύριο για 2.700 πρόσφυγες.

«Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου, να απορρίψει την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας είναι ένα μήνυμα υπέρ της αλληλεγγύης» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ