ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός να δεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή...

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός να δεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή...
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Να αποδοθούν υπηρεσιακές και πολιτικές ευθύνες, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε περιοχές που έχουν πληγεί από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ξεκίνησε από τον Φλοίσβο Φαλήρου, και θα συνεχίσει σε Άλιμο και Γλυφάδα.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε: «Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας;»

Στο πολιτικό σκέλος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Υπάρχουν επιτέλους και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί».

Επίσης, ο κύριος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έκανε γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη επερώτηση, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και Α' και Β' Πειραιά, «για να μάθουμε όλη την αλήθεια», όπως είπε.

Παράλληλα, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και συνεχάρη τους δημάρχους «που κινήθηκαν με δικά τους μέσα» παρά την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ