ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν

Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αξίζουμε καλύτερα», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων», τόνισε.

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν», είπε για την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας.

«Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «οραματίζομαι μία ευημερούσα χώρα με προκοπή και αξιοπρέπεια».

«Όταν μιλώ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχω στο μυαλό μου ανθρώπους», συμπλήρωσε και είπε: «Δεν έχω στο νου μου τα νούμερα του ΑΕΠ όταν μιλώ για ανάπτυξη», σημείωσε.

Ακόμη, χαρακτήρισε βόμβα στα θεμέλια του έθνους το δημογραφικό. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

«Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού».

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως είναι προϋπόθεση της ελευθερίας.

18475110

(ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα, διαμήνυσε και τάχθηκε υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, τόνισε πως «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Παράλληλα, , υποσχέθηκε λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας, με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων.

«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».

Υποσχέθηκε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.

18475123

(ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.

Οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια, διατράνωσε και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργήσει τα καλύτερα πανεπιστήμια στις χώρες του Νότου. «Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποσχέθηκε δίκαιη διανομή του μερίσματος της ευημερίας, ενώ υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι να στηρίξει τις κοινωνικές οργανώσεις. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν, διαμήνυσε.

«Δεν θα επιδείξω καμία ανοχή στην παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας», είπε επίσης και πρόσθεσε ότι θα βάλει τέλος στους εργατοπατέρες και στη συνδικαλιστική χειραγώγηση των εργατικών συνδικάτων.

Για την κήρυξη απεργίας, σημείωσε πως θα απαιτείται το 50 συν ένα των μελών του σωματείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ