ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τομέα των επενδύσεων, άσκησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του, θα είναι απολύτως προσηλωμένη στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν θα δεχθεί αποκλίσεις.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έχω δεσμευθεί σε μείωση κατά 20% της φορολογίας στις επιχειρήσεις μέσα σε δύο μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχω δεσμευτεί για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο».

Δεν φοράω τη μία το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχωνο του διαδηλωτή, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και έχει την υπογραφή Τσίπρα Καμμένου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα 5,1 δισ. για 2019 και 2020, καθώς και για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2020.

«Εγώ θα πείσω τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», τόνισε.

Η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμφισβήτησε την "καθαρή έξοδο από τα μνημόνια", που υπόσχεται ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι η χώρα θα είναι δεσμευμένη σε ένα αυστηρό πλαίσιο και μετά το 2018. «Η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε ότι είναι καλό η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και σημείωσε ότι αυτό θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Η περιπέτεια αυτή μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια. Όσο πιο γρήγορα έλθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για την χώρα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές αίτημα που θα μας συνοδεύει μέχρι τις εκλογές», προσέθεσε.

Υποστηρίζουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανέχεται τις συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, ενώ οι μισθοί των 360 ευρώ είναι δικό τους δημιούργημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ