ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Γεννηματά σε κυβέρνηση και ΝΔ

Επίθεση Γεννηματά σε κυβέρνηση και ΝΔ
EUROKINISSI

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. Καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς, που παίρνει απειλητικά χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως μόνη λύση ειναι η αλλαγή πολιτκής με την απομάκρυνση της σημερινής κυβέρνησης. Σημείωσε ωστόσο, οτι πρέπει να αποφευχθεί μια “συντηρητική παλινόρθωση”.

“Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροαριστερά που μπορεί να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση. Με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, που τις βασικές κατευθύνσεις παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ”, είπε και αναφερόμενη με έμμεσο τρόπο στην εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, πρόσθεσε ότι μιλά για μια ισχυρή κεντροαριστερά που με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον ΕΦΚΑ, η κ. Γεννηματά άσκησε δριμύτατη και εφ΄ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, “χρεώνοντας” θράσος στην υπόθεση οικολογικής καταστροφής του Σαρωνικού και αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρωθυπουργό ότι “χρειάστηκε έξι μέρες για να ασχοληθεί με την πετρελαιοκηλίδα. “Αντί να αναλάβουν την ευθύνη και να δράσουν αμέσως, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με προπαγάνδα. Επιχείρησαν να το υποβαθμίσουν αντί να το «λύσουν».Επιχείρησαν να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους πολίτες.Tην ώρα που ο κ. Τσίπρας εξαφάνιζε τα προβλήματα στη ΔΕΘ, ξεκινούσε η καταστροφή του Σαρωνικού. Και ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε έξι μέρες για να ασχοληθεί με αυτήν”, είπε και πρόσθεσε πως δεν περίμενε από τον άφαντο και στις πυρκαγιές πρωθυπουργό, να κάνει κάτι καλύτερο στο θέμα της οικολογικής καταστροφής. Επεσήμανε δε, πως ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής θα έπρεπε ή να είχε παραιτηθεί ή να είχε αποπεμφθεί.

Δριμύτατη ήταν η κριτική της και σε θέματα εργασίας, χαρακτηρίζοντας “νομικό έκτρωμα” το νόμο Κατρούγκαλου που θα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από ένα κοινωνικά βιώσιμο σύστημα.

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε η ΝΔ, δείχνοντας να τηρεί ίσες αποστάσεις από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για κρίσιμη διαφορά με τις “συντηρητικές αντιλήψεις” της ΝΔ. “Δεν ξεχάσαμε τα κατορθώματα της ΝΔ στην Κοινωνική Ασφάλιση, τον δεκαπλασιασμό των ελλειμμάτων των Ταμείων σε 6 χρόνια, την μείωση της Περιουσίας των Ταμείων κατά 25%, τον εξαπλασιασμό των οφειλών τους στα Νοσοκομεία”, είπε και επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτακη.

“Και ο κ. Μητσοτάκης , χθες στη ΔΕΘ δεν έκανε καμιά αυτοκριτική γι αυτά, αντίθετα επιμένει συντηρητικά που σημαίνει ενίσχυση των ανισοτήτων.Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου «φυσικό φαινόμενο» και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα”, σημείωσε και συμπλήρωσε πως αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά μας με τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ