Προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ για δημοσκόπηση
Στο ΕΣΡ προσέφυγε η Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων έπειτα από τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας «Commonview».
Η προσφυγή έγινε εγγράφως με επιστολή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο.
Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».
Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».
Πατήσια: Στη ΜΕΘ 19χρονος με μαχαιριά στον θώρακα έπειτα από απόπειρα ληστείας
07:44
Μουντιάλ 2026: Ισοπαλία 1-1 στο παιχνίδι της Βραζιλίας με το Μαρόκο
07:34
Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό: Στους 149 οι νεκροί από τον Έμπολα - 710 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
07:25
Μηχανογραφικό 2026: Οι στρατηγικές και η παγίδα του «όλα ή τίποτα» - Εκπαιδευτικός αναλυτής εξηγεί
07:15