ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία μετά την «ανταρσία» ΑΝΕΛ και την στάση της Αντιπολίτευσης

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία μετά την «ανταρσία» ΑΝΕΛ και την στάση της Αντιπολίτευσης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην απόσυρση της τροπολογίας που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή και οδηγούσε στην αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης υποχρεώθηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Μετά το κατηγορηματικό όχι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην επίμαχη ρύθμιση, αλλά και το μήνυμα της αντιπολίτευσης ότι εφεξής δεν δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση αν δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να “περνάει” τα νομοθετήματά της, ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε πίσω την τροπολογία. Δήλωσε ωστόσο, πως θα την επαναφέρει σε επόμενο νομοσχέδιο κι αφού δοθεί χρόνος στα κόμματα να μελετήσουν το θέμα. “Αποδέχομαι την παράκληση του κ. Παπαχριστόπουλου”, είπε.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε συνωμοσιολογία τα όσα ακούστηκαν για αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα για τη στάση της ΝΔ, μιλώντας για καραγκιοζιλίκια και πολιτικά σχιζοφρενή στάση. Κατηγόρησε ακόμη, την αντιπολίτευση για πολιτικό διπολισμό και γελοιότητες, λέγοντας πως τέτοιες αντιδράσεις περίμενε μόνον από τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή επί ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων είχε ψηφιστεί ίδια τροπολογία για ποινικές και διοικητικές υποθέσεις και τώρα επεκτείνεται και στις αστικές υποθέσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ