ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Μητσοτάκη-Κουρουμπλή στη Βουλή με φόντο την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Μετωπική Μητσοτάκη-Κουρουμπλή στη Βουλή με φόντο την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Ναυτιλίας ότι ψεύδεται στο πότε ζητήθηκε η συνδρομή του EMSA που παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτακης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση-ενημέρωση για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό από τους αρμόδιους υπουργούς, επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει τις δικές αβλεψίες και αστοχίες και προσωπικά στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι υποτίμησε την έκταση του προβλήματος.

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας; Το ΔΤ του EMSA λέει ότι ζητήσαμε με 4 ημέρες καθυστέρηση βοήθεια, πείτε μου ποιος λέει ψέματα, ή ο EMSA ή εσείς...», είπε προς τον κ. Κουρουμπλή ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδρασή του.

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση του EMSA

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ήταν υψηλοί με τον κ. Μητσοτάκη να σημειώνει πως αν ο υπουργός Ναυτιλίας είχε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα είχε παραιτηθεί. «Όσο μου το ζητάτε εσείς, δεν θα παραιτηθώ ποτέ», απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού επανέλαβε πως το πλοίο ήταν σε αποστολή και πως το επίσημο αίτημα «έφυγε» όταν αυτή ολοκληρώθηκε. Ανακοίνωσε ακόμη, πως αύριο μεταβαίνει στο Λονδίνο ο γενικός γραμματέας για το ζήτημα των αποζημιώσεων. «Την ευθύνη υλοποίησης των σχεδίων δεν την έχει το υπουργείο, μην μου φορτώνετε πράγματα», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ένταση υπήρξε κι όταν ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι αντιλήφθηκαν σύμβουλο του υπουργού να γελά. «Εδώ δεν είναι Μάπετ Σοου», είπε o κ. Αμυράς και αξίωσε την απομάκρυνσή της από την αίθουσα, όπερ και εγένετο.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλυψε πως βρίσκεται σε εξέλιξη συμφωνία Ελλάδας- Ισραήλ και Κύπρου προκειμένου να υπάρχει συνεργασία για την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως θα υπογραφεί έως τα τέλη του χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ