ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού
EUROKINISSI

Κλιμακώνει την επίθεση του απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ που ρωτήθηκε αν αποδίδει στην κυβέρνηση ανικανότητα ή σκοπιμότητες, λόγω διαμάχης συμφερόντων, σχολίασε: «ένα πράγμα έχω μάθει, πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα και εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν συγκάλεσε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Μην ξεχνάτε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα. Ο πρωθυπουργός τόσες μέρες μετά και δεν έχει συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τρείς αρμόδιους υπουργούς, τον υπουργό Ναυτιλίας, τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξετάσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση. Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες», είπε και πρόσθεσε πως όπου έχουν συμβεί τέτοιου είδους καταστροφές ο πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου και ενημερώνεται. Επανέλαβε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη το ζήτημα της διεκδίκησης αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από την Ε.Ε., όπως για παράδειγμα για τους αλιείς, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλοίου «Prestige» στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση είχε πάρει ενισχύσεις μέσα σε ένα μήνα, σε χρόνο ρεκόρ, ενώ η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει καν αίτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επίσης, προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης για τους αλιείες, καθώς την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η αλιευτική περίοδος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση και έλεγχοι για τα αλιεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ