ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής:Το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνουν άλλοι

Κουρουμπλής:Το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνουν άλλοι
EUROKINISSI

Επιμένει ότι δεν παραιτείται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρά τον ορυμαγδό καταγγελιών που δέχεται από την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς του στο ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο προκάλεσε ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

«Το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνει άλλος κι όχι εσείς», ήταν η απάντηση που έδωσε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο όταν εκείνος του είπε πως θα έπρεπε να είχε αναλάβει τις ευθύνες του αντί να τις μεταθέτει σε άλλους. «Κύριε Κουρουμπλή θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί... Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας, η ατυχία δεν ήταν που έγινε νύχτα το ναυάγιο αλλά που υπουργός Ναυτιλίας είστε εσείς», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό που τον διατηρεί στη θέση και μαζί με άλλους υπουργούς μετακυλύουν τις ευθύνες σε διοικητικούς παράγοντες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κατηγόρησε τον βουλευτή ότι παρασύρεται από το κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένα ΜΜΕ και η αξιωματική αντιπολίτευση για να χτυπήσουν την κυβέρνηση και εκείνον. «Νομίζουν ότι η κοινωνία έχει μνήμη χρυσόψαρου...», είπε και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ευθύνες, θα βρεθούν και θα αποδωθούν.

Χαρακτήρισε άδικη την κριτική που δέχεται, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Πρόσθεσε πως υπάρχει επαφή με τον διεθνή οργανισμό κεφαλαίου και αποζημίωσης για τις απορρυπάνσεις, σημειώνοντας πάντως, ότι το ζήτημα χρειάζεται προσεχτική διαχείριση γιατί η όποια χρηματοδότηση συνδέεται με τα αίτια του ατυχήματος. Σε ένα μήνα πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας θα έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ερευνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ