ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς ανεξαρτητοποίηση ο Χρυσόγονος;

Προς ανεξαρτητοποίηση ο Χρυσόγονος;
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την ανεξαρτητοποίησή του αναμένεται να ανακοινώσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNΝ Greece.

Ο κ. Χρυσόγονος θα παραχωρήσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οποία θα ανακοινώσει την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κείμενό της, η Σοσιαλιστική Τάση τονίζει ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του 2013 για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό» και θέτει ζήτημα συμμετοχής της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα ζητά «τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου)».

Όπως επισημαίνει, «η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζεται μέσα από την πλατιά δημοκρατική παράταξη».

«Η επιτυχία του κυβερνητικού έργου θέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη μια διάχυτη δημοκρατία και μια αλληλέγγυα συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών πολιτών που αποτελούν την εκλογική βάση του κόμματος», τονίζεται ακόμα.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι θεωρεί «αδικαιολόγητη την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, αλλά και έλλειψης ανάλογων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία. Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι «πρέπει να πέσουν οι τόνοι και αντί για άγονες φραστικές αντιπαραθέσεις να μπει η κυβέρνηση σε σοβαρό διάλογο με τις δικαστικές ενώσεις και τους δικηγορικούς συλλόγους» για να υπάρχει ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Τέλος, κάνει λόγο για «συνεχή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» η οποία «αποτρέπει κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και συντηρεί την ύφεση στην οικονομία της καθημερινότητας».

Σημειώνεται ότι η σοσιαλιστική τάση ήταν η τάση που είχε δημιουργήσει ο Αλέξης Μητρόπουλος και σε αυτήν συμμετείχαν ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντώνης Κοτσακάς και άλλοι. Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Μητρόπουλου από αυτήν, η τάση ατόνισε, καθώς είχε μείνει ουσιαστικά ο Κώστας Χρυσόγονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ