ΠΡΟΣΩΠΑ

Ντέιβιντ Ντίνκινς: ο μόνος αφροαμερικανός δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε νέο ντοκιμαντέρ

Ντέιβιντ Ντίνκινς: ο μόνος αφροαμερικανός δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε νέο ντοκιμαντέρ

Ο πρώτος και ο μοναδικός Αφρο-Αμερικανός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Ντίνκινς, είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ "RUN DND" που φέρνει τη δυνατή και φυλετικά οργισμένη ιστορία του στην οθόνη.

Το ντοκιμαντέρ θα εστιάζει στις μέρες που ο Ντέιβιντ Ντίκινς ήταν υποψήφιος και στην περίοδο που ανέλαβε δημαρχιακά καθήκοντα.

Σκηνοθετημένο από την πρώην βοηθό του Ντέιβιντ Ντίνκινς, Λόρα Χαρτ το "Run DND" επιδιώκει να καταγράψει τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες και τα σημεία ανάφλεξης, όπως τα είδαν σημαντικοί πολιτικοί, οι συνεργάτες τους, δημοσιογράφοι, πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 1990 έως το 1993, σύμφωνα με το Page Six.

"Βλέπω τη Νέα Υόρκη ως ένα πανέμορφο μωσαϊκό φυλών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, εθνικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού" είχε τονίσει στην ομιλία του την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

Οι φυλετικές ταραχές στην περιοχή Κράουν Χάιτς στο Μπρούκλιν το 1991 με αντιμαχόμενες πλευρές από τη μία Αφρο-Αμερικανούς και κατοίκους με καταγωγή από την Καραϊβική και Χασιδικούς Εβραίους από την άλλη που ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου λίγο μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα του στοίχισαν μία δεύτερη δημαρχιακή θητεία.

watkins5

Ο Ντίνκις, που είχε εκλεγεί με την υπόσχεση να συμφιλιώσει μια φυλετικά χωρισμένη πόλη, ανέλαβε την ευθύνη επειδή άφησε την αναταραχή να κλιμακωθεί για αρκετές ημέρες. Ο δήμαρχος είχε παραδεχθεί ότι έπρεπε να είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να τερματίσει τη βία νωρίτερα απ' ό, τι έκανε.

Σήμερα στα 90 του χρόνια ο Ντέιβιντ Ντίνκινς είναι πιο δραστήριος και ενώνει με τα δεσμά του γάμου πολλά ζευγάρια στην πόλη της Νέας Υόρκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ