ΠΡΟΣΩΠΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η αλλόκοτη ιστορία μιας «κακής» σκιέρ που έφτασε μέχρι το τέλος!

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η αλλόκοτη ιστορία μιας «κακής» σκιέρ που έφτασε μέχρι το τέλος!
Reuters

Έχει τύχει ποτέ να παρακολουθείτε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και να σχολιάζετε ειρωνικά «κι εγώ μπορώ να το κάνω»; Μάλλον ναι. Βέβαια, σχεδόν ποτέ δεν ίσχυε, ως τώρα. Έφτασε πλέον η στιγμή που μπορείτε να το πείτε και να το εννοείτε!

Η Elizabeth Swaney είναι μια Αμερικανίδα «σκιέρ» που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ουγγαρία και κατάφερε να γίνει η ηρωίδα του κοινού γιατί απλά τόλμησε να πραγματοποιήσει το όνειρό της να φτάσει στους Αγώνες.

Η 33χρονη τερμάτισε τελευταία στα προκριματικά, δίνοντας μία «ιδιαίτερη παράσταση» αφού το μόνο που είδαν οι θεατές ήταν την αγωνίστρια να ταλαντεύεται συνεχώς μπρος - πίσω στο χιόνι και χωρίς να πραγματοποιεί ούτε ένα κόλπο!

Η Swaney κατάφερε να φτάσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο και μόνο εξαιτίας της εξυπνάδας, της πονηράδας και του γεγονότος πως εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη γυναικών σκιέρ. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες απαιτεί την επίτευξη ενός ορισμένου αριθμού τερματισμών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η Swaney εξασφάλισε 13 από αυτούς, απλώς δίνοντας το παρόν στην πραγματικότητα και ανταγωνιζόμενη σε αγώνες όπου υπήρχαν λιγότεροι από 30 αθλητές!

«Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους της Ουγγαρίας και όλου του κόσμου να ασχοληθούν με το ελεύθερο σκι. Θέλω να τους δείξω πως μπορούν να το κάνουν».

Η Swaney ήταν η πρώτη «που κορόιδεψε» το σύστημα των Ολυμπιακών και ίσως να ‘ναι και η τελευταία, αφού ο κριτής του οργανισμού FIS επιβεβαίωσε πως προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης των αθλητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ