ΠΡΟΣΩΠΑ

Χόουπ Χικς: Άδοξο τέλος στο «όνειρο» της διευθύντριας επικοινωνίας του Τραμπ

Χόουπ Χικς: Άδοξο τέλος στο «όνειρο» της διευθύντριας επικοινωνίας του Τραμπ
REUTERS/Kevin Lamarque

Παρελθόν αποτελεί από τον Λευκό Οίκο η διευθύντρια επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ ΤραμπΧόουπ Χικς. Το 29χρονο πρώην μοντέλο παραιτήθηκε μετά από περίπου έξι μήνες θητείας, έχοντας χάσει την εύνοια του πλανητάρχη.

Βρισκόταν επί χρόνια στο πλευρό του Τραμπ, αν και δεν είχε πολιτική εμπειρία, ενώ εργαζόταν ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, μετά την παραίτηση του Άντονι Σκαραμούτσι, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διακριτική με τα μέσα ενημέρωσης, καθώς απέφευγε συστηματικά τις συνεντεύξεις, αλλά με μεγάλη επιρροή, η Χικς αφού εργάστηκε δίπλα στην Ιβάνκα Τραμπ, βρέθηκε στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, στο γραφείο Τύπου του.

Η Χικς ξεκίνησε την καριέρα της στις δημόσιες σχέσεις εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων την εταιρεία ρούχων της Ιβάνκα Τραμπ, αφού εργάστηκε ως μοντέλο και έχοντας συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Ραλφ Λόρεν.

Σύντομα την πρόσεξε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το 2014 την επέλεξε να εργαστεί στις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας ακινήτων του. Πέρυσι μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ σχολίασε ότι «η Χόουπ είναι εξαιρετική».

Στις αρχές του 2015 συνόδευσε τον Τραμπ σε ένα ταξίδι, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας. Τότε ξεκίνησε να διαχειρίζεται τον λογαριασμό του στο Twitter.

Η ίδια απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και όταν ξεκίνησε να εργάζεται επισήμως στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ διέγραψε τον λογαριασμό της στο Twitter, ενώ το προφίλ της στο Instagram είναι ανοικτό μόνο για τους φίλους της.

Ωστόσο πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου όταν αμερικανικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι είχε σχέση με τον Ρομπ Πόρτερ, γραμματέα του Λευκού Οίκου, τον οποίο δύο πρώην σύζυγοί του κατηγόρησαν ότι τις κακοποιούσε.

Όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες εναντίον του Πόρτερ τον προηγούμενο μήνα, η Χικς ήταν αυτή που βοήθησε στη σύνταξη της αρχικής ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου που τον υπερασπιζόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τραμπ δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση αυτή και ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η Χικς χειρίστηκε την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η οποία επικαλείται πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης, η Χικς πλέον έχει χωρίσει με τον Πόρτερ.

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε χωρίς να δώσει καμία διευκρίνιση για τα αίτια της αιφνιδιαστικής της αποχώρησης.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα αφού η Χικς κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όμως πηγές του Λευκού Οίκου επεσήμαναν ότι τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται. Την Τρίτη η Χικς κατέθεσε επί εννέα ώρες ενώπιον της επιτροπής που ερευνά την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η ίδια φέρεται, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς είπε μερικά «αθώα ψέματα» για λογαριασμό του προέδρου Τραμπ, όμως διέψευσε ότι είπε ψέματα για οτιδήποτε συνδέεται με την έρευνα για τη Ρωσία.

Μάλιστα πηγή δήλωσε στο CNNi ότι ο Τραμπ εξοργίστηκε από τη δήλωση αυτή της Χικς και την επέπληξε. «Πώς μπόρεσες να είσαι τόσο ηλίθια;», φέρεται να της είπε. Αυτό απεδείχθη τελικά το τελευταίο παράπτωμα της 29χρονης, το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπόρεσε να της συγχωρέσει.

Η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποχωρήσει η Χικς, όμως αυτό αναμένεται να γίνει «τις επόμενες εβδομάδες».

Η 29χρονη φέρεται να είπε σε συναδέλφους της ότι φεύγει διότι αισθάνεται ότι έχει πετύχει όσα μπορούσε στον Λευκό Οίκο. Η αποχώρησή της αποτελεί πλήγμα για τον Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι θα του λείψει να την έχει στο πλάι του.

2018 02 28T004715Z 138070849 RC1144EA8E80 RTRMADP 3 USA TRUMP RUSSIA

Η Χικς αποχωρεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την κατάθεσή της/Πηγή: REUTERS/Leah Millis

Η Χικς είναι ο τέταρτος άνθρωπος που αναλαμβάνει διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, μια θέση που παραδοσιακά είναι λιγότερο εκτεθειμένη από αυτή του εκπρόσωπου Τύπου, ο οποίος είναι το πραγματικό πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου. Η 35χρονη Σάντερς βρίσκεται στη θέση αυτή από τον Ιούλιο μετά την αποχώρηση του προκατόχου της, Σον Σπάισερ.

«Η Χόουπ είναι εξαιρετική και έχει κάνει καταπληκτική δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια», τόνισε ο Τραμπ.

Και η Ιβάνκα Τραμπ σχολίασε την αποχώρηση της Χικς σχολιάζοντας στον λογαριασμό της στο Twitter: «Όλοι όσοι γνωρίζουν την Χόουπ Χικς την αγαπούν και την θαυμάζουν».

«Σ’ αγαπώ και θα μου λείψεις», επεσήμανε η Κέλιαν Κόνγουεϊ, στενή σύμβουλος του προέδρου.

Μάλιστα ένας πρώην αξιωματούχος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ σχολίασε ότι με την αποχώρηση της Χικς ο Λευκός Οίκος μένει χωρίς κανέναν έμπειρο «μεταφραστή του Τραμπ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ