ΠΡΟΣΩΠΑ

Θωμάς Καλαμάρης: Συζητούμε συμμετοχή ελληνικών εταιριών στους δορυφόρους της Hellas Sat

Θωμάς Καλαμάρης: Συζητούμε συμμετοχή ελληνικών εταιριών στους δορυφόρους της Hellas Sat

Τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην κατασκευή μελλοντικών δορυφόρων της Hellas Sat, εξετάζει η εταιρία όπως είπε στο CNN Greece o κ. Θωμάς Καλαμάρης, τεχνικός διευθυντής της Hellas Sat. “Με αφορμή μάλιστα την δημιουργία Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, πύκνωσαν οι συζητήσεις για συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην κατασκευή μελλοντικών δορυφόρων.”

Όπως λέει στο CNN Greece o κ. Καλαμάρης, οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν το ένα τρίτο των επικοινωνιών παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες όπως και η Ελλάδα έχουν δορυφορικές υπηρεσίες και με τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος, και δεδομένου των οφελών που προσφέρει ο χώρο αυτός, η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκτήσει επιτέλους κατεύθυνση.

Όπως λέει ο κ. Καλαμάρης η Ελλάδα έχει το προνόμιο να έχει τροχιακή θέση στο διάστημα, συγκεκριμένα στις 39 μοίρες, κάτι που δεν συμβαίνει με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το γεγονός αυτό σημαίνει βασικά ένα πολύ μεγάλο όφελος για το δημόσιο καθώς χρησιμοποιεί τους αναμεταδότες των δορυφόρων της Hellas Sat για να καλύψει δικές του ανάγκες για τις οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πληρώνει σε άλλους δορυφόρους.

Τέλος ο κ. Καλαμάρης αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία του Hellas Sat με το ελληνικό δημόσιο στην οποία περιλαμβάνεται τόσο ο τριπλασιασμός των αναμεταδοτών στον δορυφόρο όσο και η προμήθεια του επίγειου εξοπλισμού για την χρήση των συχνοτήτων αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ