ΠΡΟΣΩΠΑ

Ποιός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που θέλει να αποκτήσει κανάλι στην Ελλάδα

Ποιός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που θέλει να αποκτήσει κανάλι στην Ελλάδα
twitter

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλίτζαλι απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ μετά την εκδήλωση της πρόθεσής του να αγοράσει τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Today, ο 47χρονος Ιλίτζαλι, ο οποίος είναι παραγωγός, παρουσιαστής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8, προχώρησε τον Ιανουάριο στη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ήδη τα δικαιώματα γνωστών τηλεοπτικών παραγωγών για την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Νοέμβριο στο περιθώριο του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφόρησαν στον τουρκικό και ελληνικό Τύπο. Εκεί φαίνεται να εξέφρασε και την επιθυμία του στον να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα.

“Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο”, είχε δηλώσει ο ίδιος το Φεβρουάριο.

Όπως είπε, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα θα λειτουργεί στο πρότυπο του TV8.

Γεννημένος το 1969, ο Ατζούν ξεκίνησε ως αθλητικός συντάκτης , στο αθλητικό τμήμα του καναλιού Show TV, για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στις ψυχαγωγικές εκπομπές, με τις οποίες έγινε περισσότερο γνωστός.

Το 2004 ίδρυσε την εταιρεία Acun Medya, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του Show TV την παραγωγή και παρουσίαση γνωστών παγκοσμίως τηλεοπτικών παιχνιδιών.

Το 2005 έφτασε να συγκαταλέγεται μεταξύ των επιχειρηματιών που δήλωσαν τα υψηλότερα εισοδήματα στην Τουρκία.
Παράλληλα με την παρουσία του στα τηλεοπτικά πράγματα, ο Ατζούν Ιλίτζαλι εισήλθε και στο χώρο του Internet ασχολούμενος με online κατάστημα ρουχισμού αλλά και σκανδαλοθηρικές ιστοσελίδες.

Πριν από τρία χρόνια μεταπήδησε στο Star TV, ενώ την ίδια χρονιά απέκτησε το 70% των μετοχών του TV8 και το 40% του καναλιού τηλεοπτικών πωλήσεων Shop90 (πρώην MNG Shop).

Θεωρείται προσωπικός φίλος και φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση Ερντογάν, και ένας από τους σταθερά ανερχόμενους επιχειρηματίες στο χώρο των media στη γειτονική χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ