ΠΡΟΣΩΠΑ

Χρόνια πολλά Ροναλντίνιο: όταν οι "μερένχες" υποκλίθηκαν στο ταλέντο του

Χρόνια πολλά Ροναλντίνιο: όταν οι "μερένχες" υποκλίθηκαν στο ταλέντο του
EPA/MOHAMED MESSARA

Σαν σήμερα το 1980 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Το όνομα αυτού: Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα. Η αλλιώς, Ροναλντίνιο.

Με το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο αλλά και το χαμόγελο που είναι συνέχεια ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, μάγεψε εκατομμύρια κόσμου και άλλαξε την εικόνα του ποδοσφαίρου κάνοντας τη να μοιάζει ... μαγική.

Αν και στην καριέρα του δεν ήταν ο παίκτης-ηγέτης, ήταν πάντα ξεχωριστός καθώς οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες ήταν τέτοιες που έκαναν μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες να τρέχουν στα γήπεδα μόνο και μόνο για να τον απολαύσουν από κοντά.

134639891


Πηγή: EPA/MOHAMED MESSARA

Δύο άνθρωποι στιγμάτισαν τη ζωή του Ροναλντίνιο. Ο πατέρας του, που «έφυγε» όταν ο διεθνής Βραζιλιάνος σταρ ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία και ο αδερφός του, Ρομπέρτο Ασίς πρώην ποδοσφαιριστής τον οποίο είχε ως πρότυπο.

Κατά τη διάρκεια του El classico το 2005 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Μπαρτσελόνα συντρίβει με 3-0 τους «μερένχες», των οποίων οι οπαδοί προσφέρουν ένα απολαυστικό standing ovation στον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Αν και ο Ροναλντίνιο δεν φορά πλέον ποδοσφαιρικά παπούτσια, οι στιγμές που μας έχει χαρίσει θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ