ΠΡΟΣΩΠΑ

Ιβάνκα Τραμπ: Τα 19 πράγματα που θέλει να ξέρουμε για αυτήν η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ

Ιβάνκα Τραμπ: Τα 19 πράγματα που θέλει να ξέρουμε για αυτήν η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ
REUTERS/Kevin Lamarque

Δραστήρια επιχειρηματίας, πρώην μοντέλο και νυν κορυφαία σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ. Η Ιβάνκα Τραμπ μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιτυχημένη καριέρα της, την οποία έχει καταφέρει να συνδυάσει άριστα και με τη μητρότητα, αφού ταυτόχρονα με τις αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις, μεγαλώνει και τα τρία της παιδιά.

Ως... ειδική λοιπόν στο πώς συνδυάζονται με επιτυχία η καριέρα και η οικογένεια, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο, δίνοντας τα... φώτα της στις γυναίκες του κόσμου, με σκοπό να τις βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Το βιβλίο με τίτλο «Εργαζόμενες Γυναίκες» βρίσκεται από την Τρίτη σταράφια των βιβλιοπωλείων και οι σελίδες του γράφτηκαν πριν την νίκη του πατέρα της Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, όμως μετά την μετακόμιση της οικογένειας στον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα έκανε κάποιες τροποποιήσεις.

Στις 212 σελίδες του πονήματός της, η Πρώτη Κόρη, ξεδιπλώνει αρκετές πτυχές της προσωπικότητάς της, έχει χρησιμοποιήσει και κάποια γνωμικά και ιστορίες διασήμων όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Κόλιν Πάουελ, η Μάγια Αγγέλου, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και άλλοι, ενώ μοιράζεται και προσωπικές πληροφορίες με τους αναγνώστες.

Αυτά είναι τα 19 πράγματα που θέλει να ξέρουμε για εκείνη

1. Τα παιδιά της αποκαλούν τη γιαγιά τους «Glamma», μια παράφραση της αγγλικής λέξης grandma, που σημαίνει γιαγιά, και όπως φαίνεται δεν μπορούν ακόμη να προφέρουν σωστά. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η γιαγιά τους είναι η λαμπερή Ιβάνα Τραμπ, πρώτη σύζυγος του Αμερικανού προέδρου και μητέρα της Ιβάνκα, του Ντόναλντ τζούνιορ και του Έρικ, η οποία αποτελεί πρότυπο για την κόρη της. Μιλώντας για τη μαμά της, η Ιβάνκα την χαρακτηρίζει «είδωλο» όσον αφορά στο στυλ της, ιδανική οικοδέσποινα και «ισόβια επιχειρηματία».

2.Της αρέσει το τρέξιμο. «Αγωνίζομαι για να βελτιώσω τις επιδόσεις μου ως δρομέας», γράφει στο βιβλίο της η Ιβάνκα, η οποία συχνά κάνει τζόγκινγκ στο Rock Creek Park της Ουάσινγκτον, όπου μετακόμισε μετά την εκλογή του πατέρα της στην προεδρία των ΗΠΑ.

3. Δουλεύει σκληρά. «Όλοι όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι εργάζομαι πιο σκληρά από τον καθένα», λέει η ίδια.

4. Ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ είναι μια ήπια δύναμη: Είναι απίστευτα πραγματιστής, πάντα ψύχραιμος ακόμη κι όταν αντιμετωπίζει αντιξοότητες. Εκτιμά ότι δεν είναι παραγωγικό να επικεντρώνεσαι στο πρόβλημα, αλλά στη λύση, ή να αντιδράς συναισθηματικά, λέει για τον σύζυγό της η Ιβάνκα Τραμπ και προσθέτει: «Είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος για μένα σε αυτό το πλαίσιο. Η ήρεμη, χαλαρωτική φωνή της λογικής που με οδηγεί στο να επικεντρωθώ σε αυτό που είναι πιο σημαντικό, ακόμη και σε στιγμές κρίσης ή χάους, στις οποίες έχω την τάση να είμαι λίγο πιο συναισθηματική».

https://www.instagram.com/p/p

5. Αγαπημένο της λουλούδι είναι οι παιώνιες. Η Ιβάνκα ενθαρρύνει τις εργαζόμενες γυναίκες να δουν μπροστά και να κάνουν εικόνα το πώς θέλουν να εξελιχθεί η ζωή και η καριέρα τους στο μέλλον. Το δικό της ιδανικό σενάριο, περιλαμβάνει ως ορόσημο, τον εορτασμό των γενεθλίων της: «Βρίσκομαι στην άκρη ενός μεγάλου τραπεζιού, στολισμένο με πανέμορφα μπουκέτα από πολύχρωμες ανθισμένες παιώνιες. Στο τραπέζι κάθονται όλοι οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για μένα στη ζωή», γράφει.

6. Σπούδασε κτηματομεσιτικά. Η Ιβάνκα άρχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν και τις συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, όπου ειδικεύτηκε στα κτηματομεσητικά, ενώ σπούδασε ακόμη οικονομικά και ιστορία της τέχνης.

2017 04 04T161101Z 89199323 RC15288BB450 RTRMADP 3 USA TRUMP BUSINESS


Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque

7. Τα όνειρά της για την Αραμπέλα. Η Ιβάνκα ονειρεύεται η 5χρονη σήμερα κόρη της, στο μέλλον να αναλάβει ένα μεγάλο πόστο στην οικογενειακή επιχείρηση των Τραμπ. Στο βιβλίο της παραδέχεται πως, αν και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ίδια την Αραμπέλα, η ίδια έχει οραματιστεί στο μέλλον η κόρη της να διευθύνει το Trump International DC Hotel.

8. Της αρέσει το διάβασμα. «Προσλαμβάνω τεράστια ποσότητα πληροφοριών διαβάζοντας βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, εμπορικές εκδόσεις, ενώ τα TED Talks και οι ραδιοφωνικές εκπομπές είναι ένας τρόπος για να ενημερώνομαι για τα σημαντικά ζητήματα», γράφει.

9. Της αρέσει να διευρύνει τους ορίζοντές της. Η Ιβάνκα Τραμπ, μεγάλωσε σε ένα αρκετά προστατευμένο περιβάλλον ως παιδί, όμως ζώντας στη Νέα Υόρκη, έμαθε από νωρίς το πόσο σημαντικό είναι να έρχεται κανείς σε επαφή με ανθρώπους έξω από τη «γυάλα» του, κάτι που διαπίστωσε με τον καλύτερο τρόπο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πατέρα της. «Όσο ο πατέρας μου έδινε τη μάχη της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο, είχα την ευκαιρία να μιλήσει με ανθρώπους και από τα δύο στρατόπεδα (τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς) κι έμαθα από πρώτο χέρι την σημασία του να ακούς και να λαμβάνεις υπόψιν σου ακόμη κι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις».

2017 04 20T172958Z 333857895 RC1C70582F70 RTRMADP 3 GERMANY USA TRUMP IVANKA


Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

10. Είναι πολύ καλή στα... προξενιά. Η Ιβάνκα στο βιβλίο της αναφέρεται στο πόσο σημαντικές είναι οι γνωριμίες στη ζωή και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει το γεγονός ότι μαζί με τον σύζυγό της, είναι πολύ δυνατοί στα... προξενιά. Μέχρι τώρα έχουν «βάλει το χεράκι τους» για να γνωριστούν επτά ζευγάρια και όλα έχουν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. «Μεταξύ μας αστειευόμαστε ότι το κρυφό ταλέντο μας είναι τα προξενιά και μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε καλά, αφού έχουμε επτά γάμους και κανένα διαζύγιο».

11. Της αρέσει να κάνει λίστες. Κάθε Πρωτοχρονιά η Ιβάνκα παίρνει το χρόνο της για να κάνει τον απολογισμό της για τη χρονιά που έφυγε, βάζοντας ταυτόχρονα τους στόχους για τη χρονιά που έρχεται. «Παίρνω το σημειωματάριό μου, φοράω ακουστικά και καταγράφω μια μακρά λίστα με τους στόχους που θέτω για κάθε μία από τις επιχειρήσεις που “τρέχω”», γράφει στο βιβλίο της η Ιβάνκα, η οποία δεν περιορίζει τη συγκεκριμένη συνήθεια στον επαγγελματικό τομέα, αλλά την επεκτείνει και στον οικογενειακό, ενώ εκτός από την λίστα με τους ετήσιους στόχους, φτιάχνει και λίστα με τις καθημερινές της υποχρεώσεις και προτεραιότητες.

12. Στον Τζάρεντ αρέσει το περπάτημα. Όπως αποκαλύπτει η Ιβάνκα, ο σύζυγός της «γράφει» χιλιόμετρα κάθε Κυριακή μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο, συνήθως κάνοντας βόλτες στο σαλόνι ή και έξω από το σπίτι. Μάλιστα, η ίδια επικαλείται έρευνες που λένε ότι το περπάτημα ενισχύει τη δημιουργηκότητα.

https://www.instagram.com/p/p

13. Της αρέσει η κηπουρική. Η Ιβάνκα ασχολείται προσωπικά με την περιποίηση του κήπου της οικογένειας, στο σπίτι τους στο Νιού Τζέρσεϊ. Είναι μια δραστηριότητα που την κάνει μαζί με τα παιδιά της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το μεταξύ τους "δέσιμο". Η Ιβάνκα είναι περήφανη για τις φράουλες και τα βατόμουρα που καλλιεργεί, αλλά και για την ροδακινιά της.

14. Κάνει διαλογισμό. Εδώ και χρόνια ασχολείται με τον διαλογισμό και όπως η ίδια λέει, δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει ούτε στις μισές καθημερινές της δραστηριότητες χωρίς τη συγκεκριμένη «συνήθεια». «Είκοσι λεπτά την ημέρα είναι ιδανικά για να καθαρίσει το κεφάλι σου, αλλά ακόμη και πέντε λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτα», λέει χαρακτηριστικά.

15. Είναι προσεκτική με την έκθεση των παιδιών της στα social media. Αν και συχνά αναρτά η ίδια φωτογραφίες με τα τρία της παιδιά, ηλικίας 1, 3 και 5 ετών στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ιβάνκα σημειώνει πως είναι ιδιαίτερα προσεκτική με αυτό. «Δεν ανέβασα καμία φωτογραφία της Αραμπέλα, πριν τα πρώτα της γενέθλια», αναφέρει, προσθέτοντας πως τα θετικά σχόλια που κατέκλυζαν τις φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή την ενθάρρυναν να αυξήσει τα ποσταρίσματα.

https://www.instagram.com/p/p

16. Κάνει στα παιδιά της σπα. Στο βιβλίο της κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο σημαντικό είναι να περνάς χρόνο με τα παιδιά σου. «Ποτέ δεν μου άρεσε η διαδικασία του μπάνιου στα παιδιά, όμως προσπαθώ να το κάνω μια ξεχωριστή εμπειρία για εκείνα. Γι’ αυτό τους κάνω σπα, με ατμό, χαλαρωτική μουσική, χαμηλά φώτα, αφήνοντάς τα απολαμβάνουν το παιχνίδι με τις σαπουνόφουσκες».

17. Παρακολουθεί τη σειρά «Real Housewives». Κάποιες φορές μου αρέσει να ανοίγω την τηλεόραση, να βλέπω «Real Housewives», τρώγοντας ένα τεράστιο πιάτο με μακαρονάδα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, παραδέχεται η Ιβάνκα κάνοντας την αυτοκριτική της παράλληλα, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη συνήθεια ως αντιπαραγωγική.

18. Η σχέση της με τον θηλασμό. «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω μετά τις γέννες των παιδιών μου, ήταν το πώς θα συνέχιζα να τα θηλάζω μετά και την επιστροφή μου στη δουλειά», λέει η Ιβάνκα αποκαλύπτοντας πως αυτό την έκανε να νιώθει πως είναι κακή μητέρα.

2017 04 25T150812Z 77848762 RC1C090281C0 RTRMADP 3 GERMANY USA TRUMP IVANKA


Πηγή: REUTERS/Michael Sohn/Pool

19. Η πεθερά της προμηθεύει το σπίτι με... λιχουδιές.Η Ιβάνκα έχει επιλέξει να έχει στο ψυγείο της υγιεινά σνακ για να τα απολαμβάνει όλη η οικογένεια, όμως υπεύθυνη για τις προμήθειες είναι η μητέρα του συζύγου της, η Σέριλ.

19 things Ivanka Trump wants you to know, per her new book, By Betsy Klein, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ