Τ. Μπέζος: Απέχει ...5 δισ. δολάρια από τον τίτλο του πλουσιότερου παγκοσμίως
Πηγή: REUTERS/Richard Brian

Με την εξαγορά από την Amazon της Whole Foods, ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος πρόσθεσε άλλα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του.

Διαβάστε επίσης

Τώρα, η περιουσία του αγγίζει τα 84,6 δισ. δολάρια -δηλαδή 5 δισ. λιγότερα από την πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους, θέση στην οποία για την ώρα βλέπουμε τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο Μπέζος έχει αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει την πρωτιά, καθώς στα 53 του χρόνια, στόχος του είναι, όπως έχει πολλές φορές πει, η επέκταση της Amazon.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκέιτς στα 61 του προτιμά να χαρίζει τα χρήματά του και για το λόγο αυτό ξεκίνησε την καμπάνια 'Giving Pledge' -η οποία προσπαθεί να πείσει τους πλουσίους να προσφέρουν τα μισά χρήματά τους σε φιλανθρωπίες- σε συνεργασία με τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ (4ος στη λίστα με τους πλουσιότερους). Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συμμετέχουν στην καμπάνια -όχι όμως ο Τζεφ Μπέζος.

Πρόσφατα, όμως, προϊδέασε για φιλανθρωπική δράση που ενδεχομένως έρχεται καθώς με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ζήτησε ιδέες για «φιλανθρωπική στρατηγική».

Jeff Bezos is $5 billion away from being the world's richest personJackie Wattles, CNNi


Διαβάστε επίσης

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από δέκα πασίγνωστα λογότυπα εταιριών!

Το… σατανικό γελάκι της ψηφιακής βοηθού Alexa αναστατώνει τους χρήστες

Ξεκίνησε η κατασκευή του «Ρολογιού των 10.000 Ετών» στις ΗΠΑ

Μπιλ Γκέιτς: Θα πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους