ΣΠΟΡ

Το 2020 ανοίγει τις πύλες του το Πάρκο Μέσι στην Κίνα (vid)

Το 2020 ανοίγει τις πύλες του το Πάρκο Μέσι στην Κίνα (vid)
Πραγματικότητα το πάρκο του Λίονελ Μέσι στην Κίνα ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROMAN PILIPEY

Το πρώτο θεματικό πάρκο για το ποδόσφαιρο, που θα είναι αφιερωμένο στο Λίονελ Μέσι, είναι πραγματικότητα. Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και το 2020 θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στην Κίνα. Η ποδοσφαιρική Ντίσνεϊλαντ αναμένεται να προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού σε όλους τους φιλάθλους.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο ίδιος ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε τα σχέδια για το φιλόδοξο εγχείρημα, που θα φιλοξενηθεί στην Κινεζική πόλη Nanjing και θα είναι εμπνευσμένο από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Ο Μάικλ Τζόρνταν παραμένει μέχρι σήμερα η πιο δημοφιλής αθλητική φιγούρα στην Κίνα, αλλά πλέον η πρωτοκαθεδρία του απειλείται από τον Αργεντινό μάγο της μπάλας.

18055798


(Ο Μέσι στην παρουσίαση του Ιουνίου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROMAN PILIPEY)

Η έμπνευση για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου, ανήκει στο Λίονελ Μέσι και την εταιρία του LMM (Leo Messi Management), και θα υλοποιηθεί με τη χορηγία του Phoenix Group και την εκτέλεση από το Γκρουπ MEDIAPRO, που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο του Messi Experience Park (όπως θα είναι το επίσημο όνομα του).

Σε περισσότερα από 70 χιλιάδες τετραγωνικά θα φιλοξενηθεί το πάρκο, που θα είναι χωρισμένο σε ενότητες, αποκλειστικά αφιερωμένες στο ποδόσφαιρο: 46.000 m2 εσωτερικοί χώροι, 12.000 m2 διαμορφωμένων χώρων παιχνιδιού και 25.000 m2 κοινόχρηστων χώρων. Στόχος των εμπνευστών του εγχειρήματος είναι να θυμίζει περισσότερο "Ντίσνεϊλαντ" και λιγότερο μουσειακό χώρο. Η κατασκευή του θα κοστίσει περίπου 170 εκατ. € και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2020.

18055961


(Πόλος έλξης για όλους τους φιλάθλους αναμένεται να γίνει η Κίνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROMAN PILIPEY)

Η επιλογή της Κίνας, όπως εξήγησαν οι άνθρωποι της MEDIAPRO, έγινε σε συνδυασμό με τη ραγδαία ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα και βέβαια σε συνεργασία με το Κινεζικό κράτος, που θα διευκολύνει την κατασκευή. Μάλιστα αναμένεται να συνδέεται με την Disneyland στη Σαγκάη (η απόσταση είναι μόλις 270 χλμ, με σύνδεση ενός υπερσύγχρονου τρένου μεγάλης ταχύτητας). Αναμένουν δε ετησίως περί τα 4-5 εκατομμύρια επισκεπτών.

18055809


(Ο Μέσι με μικρούς Κινέζους φιλάθλους στην παρουσίαση το καλοκαίρι του Πάρκου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROMAN PILIPEY)

Πάντως οι άνθρωποι της MEDIAPRO ξεκαθάρισαν ότι θέλουν το πάρκο να είναι μοναδικό σε όλο το κόσμο, και τόνισαν ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για τις πόλεις, που θα θελήσουν να επενδύσουν στο όνομα του Λίο Μέσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ