ΣΠΟΡ

NBA: Υποψήφιος MVP της νέας σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vids)

NBA: Υποψήφιος MVP της νέας σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vids)
Ικανός για την λίστα των υποψήφιων MVP της νέας σεζόν στο μπάσκετ είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY

Σε λίγα 24ωρα ξεκινά η νέα σεζόν του NBA και οι αναλύσεις για τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν έχουν "πάρει φωτιά". Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τέτοιας συζήτησης στο NBATV με τον πρώην άσσο των Σπερς, Μπρεντ Μπάρι να υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για τον τίτλο του MVP.

Ο 46χρονος Μπρεντ Μπάρι υπήρξε ένας από τους καλύτερους λευκούς γκαρντ των δεκαετιών του 90 και του 2000 και αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής με το Σαν Αντόνιο (2005, 2007). Συνδύαζε το σουτ με τα αθλητικά προσόντα (έχει κερδίσει το διαγωνισμό καρφωμάτων το 1996) και η άποψη του για το Γιάννη Αντετοκούνμπο ως σχολιαστής πλέον της τηλεόρασης έχει μεγάλη βαρύτητα.

2016 12 06T014617Z 245780490 NOCID RTRMADP 3 NBA SAN ANTONIO SPURS AT MILWAUKEE BUCKS


(Ο Αντετοκούνμπο κόντρα στους Σπερς πέρυσι - Πηγή: REUTERS / JEFF HANISCH-USA TODAY Sports)

Για τον Μπάρι ο Giannis μετά την περυσινή του σεζόν, μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη επιπέδου MVP. Και μάλιστα αποκάλυψε τη μοναδική αδυναμία του, που σίγουρα θα βελτιώσει μέσα από την προπόνηση. "Είναι λίγο "τρομακτικό" να σκέφτομαι τι πραγματικά μπορεί να πετύχει ο Γιάννης, με τα όσα μας έδειξε πέρυσι. Τα αθλητικά του προσόντα είναι εκεί και θα βελτιώνονται κάθε χρόνο. Πρέπει μόνο να βελτιώσει το σουτ του, να γίνει "φονικός" από την περιφέρεια. Και είμαι βέβαιος ότι ήδη θα έχει κάνει χιλιάδες σουτ όλο το καλοκαίρι στην προπόνηση".

"Μόλις καταφέρει να πλησιάσει ποσοστό 27% από το τρίποντο (πέρυσι είχε 25%), να νιώσει άνετα να σουτάρει μετά από ντρίμπλα ή βγαίνοντας σε θέση βολής από το σύστημα, τότε θα περάσει στο επόμενο επίπεδο. Γιατί στα ματς των play offs, που γίνεται καλύτερο διάβασμα, πέρυσι τον προκαλούσαν να σουτάρει και του άφηναν χώρο".

2016 12 22T023028Z 646292711 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT CLEVELAND CAVALIERS


(Με καλύτερο σουτ ο Αντετοκούνμπο μπορεί να βρεθεί στο επίπεδο των Λεμπρόν (δ) και Ίρβινγκ (αρ) - Πηγή: REUTERS / KEN BLAZE-USA TODAY Sports)

Την ίδια ώρα οι Μιλγουόκι Μπακς δημοσίευσαν δύο βίντεο. Το πρώτο είναι μια παρουσίαση ενόψει της νέας σεζόν, μέσα από τους αριθμούς και τα πεπραγμένα, τόσο της ομάδας όσο και των παικτών.

Μας έδωσαν επίσης μια γεύση από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, στο οποίο προετοιμάζεται ο Greek Freak και οι συμπαίκτες του και θα είναι ανοικτό στο κοινό αύριο Πέμπτη.

Μένει ένα ακόμη φιλικό, με τους Πίστονς, στο Μιλγουόκι, πριν την πρεμιέρα στη Βοστώνη απέναντι στους Σέλτικς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ