ΣΠΟΡ

Surfing: Δαμάζοντας τα κύματα στις παραλίες της Γαλλίας (vids)

Surfing: Δαμάζοντας τα κύματα στις παραλίες της Γαλλίας (vids)
Εντυπωσιακό φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σέρφινγκ

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σέρφινγκ φτάνει στο τέλος του. Στην Γαλλία φιλοξενήθηκε ο 9ος αγώνας της χρονιάς στους άνδρες και τις γυναίκες, με το Βραζιλιάνο Μεντίνα και την Αμερικανίδα Μούρ να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να αναρριχηθούν στην βαθμολογία της World Surfing League.

Στις παραλίες των πόλεων Seignosse, Capbreton και Hossegor στη Νοτιοδυτική Γαλλία και τον Ατλαντικό Ωκεανό οι πρωταθλητές του σέρφινγκ έδωσαν μια ακόμη μάχη με τα κύματα μαζεύοντας βαθμούς για την τελική τους κατάταξη. Για τους άνδρες μένουν δύο ακόμη αγώνες και η μάχη της πρωτιάς δόθηκε ανάμεσα σε δύο αθλητές, που απέχουν ακόμη από την κορυφή.

22554974 10155153706152058 5430332987692965286 n


(Εντυπωσιακά κύματα στις γαλλικές ακτές - Πηγή: FACEBOOK / WSL)

Ο Βραζιλιάνος Γκαμπριέλ Μεντίνα επικράτησε του Χαβανέζου Σεμπάστιαν Ζάιτς στον τελικό. Αυτή ήταν η 3η νίκη του Βραζιλιάνου στον συγκεκριμένο αγώνα και μόλις η πρώτη του εφετινή, που τον εκτόξευσε την 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Χαβανέζος Φλόρενς με την 3η θέση προηγείται σταθερά στην μάχη του παγκόσμιου τίτλου, ενώ ο ΝοτιοΑφρικανός Ζόρτνι Σμιθ έχασε έδαφος καθώς έμεινε εκτός 10άδας. Επόμενος αγώνας για τους άνδρες είναι σε μία εβδομάδα από τώρα, στις παραλίες της Πορτογαλίας.

1 France Men surfing


(Τα αποτελέσματα στους άνδρες - Πηγή: Wikipedia)

Στις γυναίκες η τρις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (2011, 2013, 2015) Καρίσα Μουρ, πέτυχε να κερδίσει τον πρώτο της εφετινό αγώνα, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει την κορυφή, καθώς απομένει ένας ακόμη αγώνας στη Χαβάη στα τέλη Νοεμβρίου.

2η ήταν η Αμερικανίδα Πέτερσον, και 3η η Αυστραλέζα Σάλι Φιτζγκίμπονς, που είναι αγκαλιά με τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της, έχοντας αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από την Αμερικανίδα Κόνλογκ, που λογικά θα τερματίσει 2η όπως και το 2016.

1 France women surfing


(Τα αποτελέσματα των γυναικών - Πηγή: Wikipedia)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ