ΣΠΟΡ

F1: οι πιλότοι μαγειρεύουν και ετοιμάζονται για το Grand Prix των ΗΠΑ (vid)

F1: οι πιλότοι μαγειρεύουν και ετοιμάζονται για το Grand Prix των ΗΠΑ (vid)
Σαμπάνια για τον τίτλο θέλει ο Χάμιλτον στο Τέξας την Κυριακή ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI

4 αγώνες απομένουν ακόμη για την ολοκλήρωση της συναρπαστικής σεζόν στην Formula 1 και σειρά έχει το ερχόμενο Π-Σ-Κ το Grand Prix των ΗΠΑ. Ο Λιούις Χάμιλτον με διαφορά από τον Φέτελ, μπορεί ακόμη και να στεφθεί πρωταθλητής, στην πίστα του Όστιν, όπου έχει ηττηθεί μόλις μία φορά. Μέχρι την ώρα του αγώνα όμως, ο Βρετανός πιλότος έχασε πανηγυρικά σε μια άλλη "μάχη": αυτή της μαγειρικής!

Κορυφαίοι πιλότοι-άθλιοι μάγειρες!

Οι περισσότεροι από τους πιλότους των ομέδων της Formula 1 δεν έχουν το χρόνο για να εξασκήσουν την τεχνη της μαγειρικής. Ταξίδια, απαιτητικοί αγώνες και συνήθως η σχέση τους με την κουζίνα περιορίζεται στο σερβίρισμα τους από τα πλούσια κέτερινγκ των ξενοδοχείων. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που το παλεύουν περισσότερο, όπως ο Φερνάντο Αλόνσο, που κάνει εξαιρετική παέγια.

18463870


(Ο Φερνάντο Αλόνσο (αρ.) καλύτερος μάγειρας από το Λιούις Χάμιλτον (δ.) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DIEGO AZUBEL)

Ο Λιούις Χάμιλτον περιορίζεται σε μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο, ενώ τα...αυγά είναι η "σπεσιαλιτέ" των περισσοτέρων οδηγών. Υπάρχουν και εκείνοι που "μαγειρεύουν" απλά δημητριακά με γάλα, όπως ο Ντάνιελ Ρικάρντο. Το βίντεο με τις απαντήσεις τους είναι ξεκαρδιστικό.

Το Όστιν βγάζει πρωταθλητή

Με 59 βαθμούς διαφορά μετά τη νίκη του στην Ιαπωνία και την εγκατάλειψη του αντιπάλου του, ο Λιούις Χάμιλτον θα οδηγήσει στο Χιούστον με στόχο να "κλειδώσει" τον παγκόσμιο τίτλο. Είναι η πίστα στην οποία έχει κερδίσει 4 στους 5 αγώνες (και το πρωτάθλημα του 2015) και μόνο ο Σεμπάστιαν Φέτελ το 2013 έσπασε αυτό το σερί.

18582073


(Έτοιμος για πανηγυρισμούς και στο Τέξας ο Χάμιλτον - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / VALDRIN XHEMAJ)

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari ελπίζει να τα καταφέρει εκείνος και να διατηρήσει μια σχετικά αγωνία, 4 αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν.

18560641


(Τελευταία ευκαιρία του Φέτελ για τον τίτλο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DIEGO AZUBEL)

(Πηγή: You Tube / Formula 1)

Το Όστιν είναι η 10η πόλη που φιλοξενεί το Grand Prix των ΗΠΑ, σε μια σύγχρονη αλλά και απαιτητική πίστα, που έχει "δανειστεί" στοιχεία από το σχεδιασμό των κορυφαίων σιρκουί του κόσμου. Οι κατατακτήριες θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου (00.00) και ο αγώνας την Κυριακή (22.00).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ