ΣΠΟΡ

Ο «θρύλος» της γυμναστικής, Ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται για βιασμό!

Ο «θρύλος» της γυμναστικής, Ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται για βιασμό!
Η χρυσή Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Τατιάν Γκούτσου κατήγγειλε το βιασμό της από τον "θρύλο" Βιτάλι Σέρμπο FACEBOOK / TATIANA GUTSU

Σοκ έχει προκαλέσει στην αθλητική οικογένεια η επώνυμη καταγγελία από τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Γυμναστικής Τατιάνα Γκούτσου, ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν αθλητή θρύλο της γυμανστικής, το Λευκορώσο Βιτάλι Σέρμπο. Η Γκούτσου μίλησε 27 χρόνια μετά το γεγονός που κατήγγειλε στο λογαριασμό της στο Facebook.

Οι αποκαλύψεις για το κύμα σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών στο Χόλιγουντ, ανοίγει στόματα και στον κόσμο του αθλητισμού.

Η 40χρονη Τατιάνα Γκούτσου, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 για την Κοινοπολιτεία αποκάλυψε δημόσια στο λογαριασμό της στο Facebook ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν εκ των κορυφαίων γυμναστών του κόσμου, του Βιτάλι Σέρμπο, υπό την κάλυψη συναθλητών της την εποχή της Ρωσικής Κοινοπολιτείας.

21462750 1249573968509631 8083814362437386166 n


(Η Ουκρανή Τατιάνα Γκούτσου - Πηγή: FACEBOOK / TATIANA GUTSU)

Ο Λευκορώσος αθλητής έχει μείνει στην ιστορία κατακτώντας 6 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στη Βαρκελώνη και τα 4 από αυτά την ίδια ημέρα, ρεκόρ ακατάρριπτο μέχρι σήμερα. Με 4 ακόμη χάλκινα στην Ατλάντα, 39 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (21 χρυσά) είναι ο μοναδικός γυμναστής με παγκόσμιο τίτλο και στα οκτώ αγωνίσματα μέχρι τις ημέρες μας.

1 1746914


(Ο Βιτάλι Σέρμπο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA)

Η συγκλονιστική καταγγελία

Η Γκούτσου αποκαλύπτει, ότι ένα χρόνο πριν τη Βαρκελώνη, και ενώ ήταν 15 χρόνων, έπεσε θύμα βιασμού του Σέρμπο και μάλιστα το γεγονός συγκαλύφθηκε από συναθλητές της.

"Εγώ, γενναία μετά από 27 χρόνια

Τατιάνα Τοπόροβα, που νόμιζα ότι ήσουν φίλη και συναθλήτρια στην εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ, σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα, όταν σε χρειάστηκα περισσότερο να σταθείς, να σταθείς για μένα και να παλέψεις για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το όχι σημαίνει όχι. Ήσουν εκεί, άκουσες τα πάντα, ποτέ δεν όρθωσες ανάστημα για να με προστατεύσεις...

Ρουστάμ Σαρίποβ, σε ευχαριστώ που ήσουν καταπληκτικός φίλος για τον φίλο σου και να μην προστατεύσεις εμένα, ένα μικρό κορίτσι 15 ετών. Ο οποίος με βίασε στη Στουτγκάρδη της Δυτικής Γερμανίας το 1991

Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησες στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι τόσα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πιο ισχυρές από τα δικά σου λόγια. Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δεν μπορείς να με διαλύσεις πια.

Αυτή είναι η δική μου ιστορία της Σταχτοπούτας. Επιβίωσα και θα στηρίξω όποιον εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να βοηθήσω τους άλλους.

Σε ευχαριστώ Τζίνα Τέι".

22282073 1266136103520084 6004979763377059465 n


(Η Γκούτσου σε αγωνιστική δράση - Πηγή: FACEBOOK / TATIANA GUTSU)

Το μήνυμα της Γκούτσου είναι ένα από τα πολλά, που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας (το Hashtag #MeToo) μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στο Χόλιγουντ, από γυναίκες, που βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν αντίστοιχα γεγονότα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Σέρμπο, που ζει πλέον στις ΗΠΑ, όπως και η Γκούτσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ