ΣΠΟΡ

NBA: Η πρώτη μονομαχία του Αντετοκούνμπο με τον Λεμπρόν Τζέιμς (vids)

NBA: Η πρώτη μονομαχία του Αντετοκούνμπο με τον Λεμπρόν Τζέιμς (vids)
Η πρώτη μονομαχία Γιάννη Αντετοκούνμπο-Λεμπρόν Τζέιμς ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY

Όλο το NBA ήταν "καρφωμένο" το βράδυ της Παρασκευής (ω. ΗΠΑ) στο Μιλγουόκι. Οι Μπακς αντιμετώπισαν τους Καβαλίερς στην πρώτη μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Τα "ελάφια" έχασαν από τους Καβς 116-97, αλλά ο Giannis ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Πριν την αναμέτρηση ο "βασιλιάς Λεμπρόν" είχε πλέξει το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο Έλληνας άσσος φρόντισε να τον δικαιώσει στο παρκέ του Μιλγουόκι, στο πρώτο ματς των Μπακς μπροστά στο κοινό τους. Σε 2ο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες είχε συγκομιδή πάνω από 30 πόντους.

18620389


(Ιπτάμενος Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Εκτός από τους 34 πόντους (15/22 2π, 0/1 3π. και 4/6 βολές) μάζεψε 8 ριμπ., είχε 8 ασσ., 3 κλεψ. και 1 κοψ. σε 38.32 που αγωνίστηκε! Προσπαθούσε μόνος του να κερδίσει τους Καβς, αλλά δεν ήταν αρκετή η απόδοσή του. Όπως είπε μετά το παιχνίδι ο Τζέισον Κιντ, "οι Καβς είναι πολύ καλοί".

Τουλάχιστον για τους συμπαίκτες του Αντετοκούνμπο, που έμειναν σε "ρηχά νερά" και μόνον ο Μπρόγκντον ήταν διψήφιος με 16 π.

18620403


(Κάρφωμα του Αντετοκούνμπο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Την ίδια ώρα το δίδυμο του Λεμπρόν Τζέιμς (24π, 5 ριμπ., 8 ασσ) και Κέβιν Λοβ (17 π., 12 ριμπ., 6 ασσ. και το μαρκάρισμα στον Giannis) έκανε όλη τη δουλειά για το Κλίβελαντ και παίρνοντας βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου (55 π. έναντι μόλις 23 από τις ρεζέρβες των Μπακς) τους οδήγησε στη νίκη.

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά)

18620411


(Αντετοκούνμπο εναντίον Λοβ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Ο "ταπεινός" Γιάννης

Μετά το τέλος του αγώνα οι δημοσιογράφοι έκαναν τις σχετικές ερωτήσεις στον Αντετοκούνμπο για το Λεμπρόν και η απάντηση του ήταν και πάλι αφοπλιστική: "Εγώ δεν είμαι τίποτα. Είμαι απλά ο Γιάννης. Δεν είμαι στο επίπεδο του LeBron James. Είναι ένας από τους κορυφαίους της Λίγκας, ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ. Είναι ωραίο να παίζεις απέναντί του αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να κάνω απλά ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου για να κερδίσει αγώνες".

Το επόμενο παιχνίδι είναι σε λίγες ώρες (03.30 ξημερώματα Κυριακής) με το Μιλγουόκι να υποδέχεται το Πόρτλαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ