ΣΠΟΡ

F1: Και πάλι pole position για τον Χάμιλτον στις ΗΠΑ

F1: Και πάλι pole position για τον Χάμιλτον στις ΗΠΑ
Ρεκόρ με μια ακόμη pole position ο Λιούις Χάμιλτον στις ΗΠΑ REUTERS / Jerome Miron-USA TODAY Sports

Ο Λιούις Χάμιλτον καταρρίπτει τα ρεκόρ και στις κατατακτήριες δοκιμές. Όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος θα εκκινήσεις πρώτος στο Grand Prix των ΗΠΑ. Ο πιλότος της Mercedes έκανε τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία στην πίστα του Χιούστον, με διαφορά από το Σεμπάστιεν Φέτελ, που θα παλέψει στον αυριανό αγώνα (22.00) για τις όποιες ελπίδες του έχουν απομείνει για τον τίτλο στην Formula 1.

Η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον ήταν ανίκητη το διήμερο. Τόσο στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όσο και στις Q1 και Q2 ο Βρετανός οδηγός ήταν ο γρηγορότερος. Και το επανέλαβε και στην πρώτη του έξοδο στην Q3 με ρεκόρ πίστας. Κανείς δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει, ούτε καν ο εαυτός του, που ήταν λίγο πιο αργός στη 2η προσπάθεια.

2017 10 21T183417Z 1870422557 NOCID RTRMADP 3 FORMULA ONE UNITED STATES GRAND PRIX PRACTICE


(Ασταμάτητος στο Όστιν ο Λιούις Χάμιλτον - Πηγή: REUTERS / Jerome Miron-USA TODAY Sports)

Ο Φέτελ κατέβαλε προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά και θα είναι τελικά δίπλα του με τη Ferrari στην αυριανή εκκίνηση, ενώ Μπότας και Ρικιάρντο θα εκκινήσουν από τις θέσεις 3 και 4. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Ράικονεν, που έκανε τον ίδιο χρόνο με τον Αυστραλό της Red Bull, αλλά 2ος στη σειρά και έτσι θα μείνει 5ος, ενώ ο Φερστάπεν, παρότι ήταν 6ος, έχει ποινή 15 θέσεων και θα βρεθεί στις τελευταίες θέσεις.

2017 10 21T183451Z 754305825 NOCID RTRMADP 3 FORMULA ONE UNITED STATES GRAND PRIX PRACTICE


(Ο Φέτελ προσπάθησε αλλά ήταν και πάλι πιο αργός από τον Χάμιλτον - Πηγή: REUTERS / Jerome Miron-USA TODAY Sports)

Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον ποηγείται πλέον με 306 βαθμούς στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος, με τον Φέτελ να έχει μείνει στους 247.

Τα ρεκόρ του Χάμιλτον

Αυτή ήταν η 11η pole position του Λιούις Χάμιλτον για το 2017. Έφτασε συνολικά στην καριέρα του τις 72 (οδηγεί πλέον τη σχετική λίστα) και τις 46 μόνο με μία ομάδα, ισοφαρίζοντας τον Άιρτον Σένα (πρώτος είναι ο Μάικλ Σουμάχερ με 58).

Τέλος ξεπέρασε τον Γερμανό πιλότο με 117 πλέον εκκινήσεις από την πρώτη γραμμή (δηλ 1ος ή 2ος) και βάζει στόχο για τα επόμενα ρεκόρ και τη νίκη αύριο, που θα τον κάνει πολυνίκη στις ΗΠΑ (έχει ήδη 5 νίκες, όσες και ο Σουμάχερ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ