ΣΠΟΡ

Super League: Στον Ολυμπιακό το ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ

Super League: Στον Ολυμπιακό το ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ
Στον Ολυμπιακό το ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ με ένα γκολ του Ένχελς στο ξεκίνημα ενός μέτριου παιχνιδιού. Με το τρίποντο ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο το Δικέφαλο (14 έναντι 15), και αμφότεροι θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει αύριο η ΑΕΚ (14 β.) με τον Ατρόμητο (13 β.). Απόλλωνας και ΑΕΛ πήραν τις πρώτες νίκες τους στο πρωτάθλημα (Ξάνθη και Πλατανιά αντίστοιχα) και έπιασαν στους 6 βαθμούς τους Χανιώτες αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης, που έχασε στην έδρα του από τον Πανιώνιο, δίνοντας πλέον ενδιαφέρον και στην μάχη της παραμονής, μετά από 8 αγώνες στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Πολλά νεύρα, τακτική και αμυντική προσήλωση των δύο ομάδων είχαν τα πρώτα 45 λεπτά στο Καραϊσκάκης. Και σχεδόν καθόλου θέαμα. Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την ανάπτυξη του Δικέφαλου, ο ΠΑΟΚ περίμενε και προσπαθούσε να βγει σε αντεπίθεση.

18625835


(Μάτος και Ένχελς διεκδικούν την μπάλα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Συγκομιδή: 3 σουτ του ΠΑΟΚ (ένα εντός εστίας από τον ΜΑΚ, που δε δυσκόλεψε τον Προτό) για καταγραφή στην στατιστική, μία τελική του Σισέ σε κόρνερ με σουτ ψηλά άουτ και ένα επικίνδυνο γέμισμα που δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα ο Ανδρούτσος, οι «ευκαιρίες» για τον Ολυμπιακό.

1 4263083


(Η αψιμαχία Πρίγιοβιτς-Σισέ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Αν δεν υπήρχε και ένας ανόητος «τσαμπουκάς» Σισέ-Πρίγιοβιτς (ο Σέρβος έπεσε σε προσπάθειά του πάνω στον Προτό και ο νεαρός Γάλλος πήγε χωρίς λόγο από πάνω του) το μόνο πράγμα, που θα θύμιζε ότι είναι ντέρμπυ, ήταν τα καπνογόνα στην έναρξη (καθυστέρησε για περίπου 11 λεπτά λόγω του καπνού).

18625806


(Τα καπνογόνα στο ξεκίνημα του αγώνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Το β μέρος ξεκίνησε με γκολ, που ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη (και ενώ το ματς είχε διακοπεί για 2 λεπτά λόγω καπνογόνων). Ο Οφόε στο 2ο δοκάρι γύρισε την μπάλα, ο Ρομαό έκανε την κεφαλιά στο πέναλτυ (ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται ότι έγινε φάουλ στον Πρίγιοβιτς) και στο διώξιμο του Ζαμπράνο η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Ένχελς, που έκανε το 1-0 στο 51.

1 4263212


(Ο Ένχελς (δ) σκοράρει για τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε φάση μέχρι το 65 βρήκε την πρώτη του τελική με καλή κεφαλιά του Ζαμπράνο σε κόρνερ και στο 71 μια ακόμη κεφαλιά του Μάτος, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, με τον Ολυμπιακό να δείχνει τα πρώτα σημάδια κόπωσης (όπως σε όλα του τα παιχνίδια). Στο 89 ο Σισέ πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην προβολή του Βαρέλα από τα 3 μέτρα, στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει.

1 4263418 copy


(Η κεφαλιά του Ζαμπράνο στο 71 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του με πολλά στημένα και έχασε μια ακόμη ευκαιρία σε κόρνερ και τον Κάμπος να χαλάει την τελική προσπάθεια του Μάτος στα 2 μέτρα από την εστία. Υπάρχει προβληματισμός πάντως για το γεγονός ότι δεν κέρδισε και πάλι μακριά από την Τούμπα, ενώ έδειξε να βασίζεται κυρίως στο πως δε θα δεχθεί γκολ και λιγότερο στο να χτυπήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου του.

1 4263263


(Παράπονα από τον Κομίνη έχουν και οι δύο ομάδες - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Οι δύο ομάδες ζητούν από μία αποβολή στο ματς. Ο Ολυμπιακός για 2η κίτρινη κάρτα στον Μάτος σε περιπτώσεις φάουλ (και στο 1ο και στο 2ο ημίχρονο) και ο ΠΑΟΚ για ένα πάτημα εκτός φάσης με πρόθεση του Ανσαριφάρντ στον Ζαμπράνο, σε λογομαχία τους μετά το γκολ του Ένχελς. Κατέβηκε και ένα πανό, με υβριστικό σύνθημα για τον Ιβάν Σαββίδη, με εντολή του Κομίνη.

Μεγάλες νίκες για τους «ουραγούς»

Στη Ριζούπολη ο Απόλλων προηγήθηκε νωρίς με κεφαλιά του Καστιγιέχος και το ματς στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια άτυπη μονομαχία του επιθετικού των γηπεδούχων Αλμπάνη, με τον γκολκίπερ της Ξάνθης Ζίφκοβιτς, που κρατούσε στο ματς την ομάδα του.

18625728


(Οι παίκτες του Απόλλωνα πανηγυρίζουν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να τον νικήσει μέχρι το 84ο λεπτό, όταν πήρε την μπάλα από λάθος των στόπερ της Ξάνθης και για να σιγουρέψει το γκολ, πέρασε και τον Σέρβο γκολκίπερ για το τελικό 2-0 και την πρώτη νίκη του Απόλλωνα.

18625705


(Ο Αλμπάνης (στο έδαφος) "κλείδωσε" τη νίκη του Απόλλωνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Πρώτη νίκη και για την ΑΕΛ, με το γκολ του Κριζμάν στο 21, αλλά τελείως διαφορετική εικόνα αγώνα, αφού ο Πλατανιάς και πριν, αλλά και μετά το γκολ του Κροάτη είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες.

18625668


(Ο Κριζμάν (ν.12) σκοράρει για την ΑΕΛ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Ο τερματοφύλακας Μπόζοβιτς ήταν ο ήρωας της ΑΕΛ με εντυπωσιακές επεμβάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και 2ο γκολ σε χαμένο τετ α τετ του Λεοζίνιο στο β μέρος. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά 34 αγώνες για την ΑΕΛ.

18625670


(Δίκαιοι πανηγυρισμοί για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ στα Χανιά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Στην Τρίπολη ο Αστέρας ήταν καλύτερος για 30 λεπτά, με πολλές τελικές, αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ (εξαιρετικές επεμβάσεις από τον Κότνικ). Ο Πανιώνιος αιφνιδίασε τους Αρκάδες στο ξεκίνημα του β μέρους και με τον Μασούντ να τελειώνει εξαιρετικά το συνδυασμό 3 παικτών, πήρε το τρίποντο με 1-0.

18625460


(Ο Μασούντ ήταν ο σκόρερ του Πανιωνίου στην Τρίπολη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ)

Super League Σουρωτή – 8η αγωνιστική

Σάββατο 21/10
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάνννινα 1-1
Κέρκυρα-Παναιτωλικός 1-0
Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1

Κυριακή 22/10
Αστέρας Τρ.-Πανιώνιος 0-1 (47 Μασούντ)
Απόλλων-Ξάνθη 2-0 (11 Καστιγιέχος, 84 Αλμπάνης)
Πλατανιάς-ΑΕΛ 0-1 (21 Κριζμάν)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (51 Ένχελς)

Δευτέρα 23/10
ΑΕΚ-Ατρόμητος (19.30)

8thtablesuperleague


(Η βαθμολογία)

Super League Σουρωτή – 9η αγωνιστική

Σάββατο 28/10
ΑΕΛ-Λεβαδειακός (15.00)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα (17.15)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19.30)

Κυριακή 29/10
Ξάνθη-Ατρόμητος (15.00)
Λαμία-Πλατανιάς (17.15)
Παναιτωλικός -Απόλλων (17.15)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (19.30)

Δευτέρα 30/10
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρ. (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ