ΣΠΟΡ

Με το 10 της Μπαρτσελόνα ο Πάπας Φραγκίσκος (vid)

Με το 10 της Μπαρτσελόνα ο Πάπας Φραγκίσκος (vid)
Τη φανέλα με το 10 της Μπαρτσελόνα πήρε ο Πάπας Φραγκίσκος ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GIUSEPPE LAMI

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε ένα συμβολικό δώρο σήμερα από την Μπαρτσελόνα για την ανανέωση της συνεργασίας του Βατικανού με τον Καταλανικό σύλλογο σε φιλανθρωπικές δράσεις για τα παιδιά. Η φανέλα με το 10 των "μπλαουγκράνα" δεν φέρει πλέον το όνομα μόνο του Μέσι, αλλά και εκείνο του Ποντίφικα.

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο παθιάστηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο. Και αποφάσισε ότι θα είναι πιστός οπαδός της Σαν Λορέντσο. Το πάθος του μικρού Αργεντινού είναι άσβεστο ακόμη και σήμερα, που πλέον είναι κάτοικος Βατικανού. Ο Πάπας Φραγκίσκος παραμένει φίλαθλος.

12430879


(Δηλωμένος φίλαθλος ο Πάπας Φραγκίσκος - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / IVAN FRANCO)

Η αγάπη του 80χρονου Ποντίφικα για τα παιδιά τον ώθησε να δημιουργήσει το πρόγραμμα Scholas Occurrentes, ένα παγκόσμιο δίκτυο σχολείων, που ενισχύεται από τον κοινωφελή οργανισμό του Βατικανού. Σχολεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.

13461759


(Η ομάδα της Σαν Λορέντσο στο Βατικανό με τον Πάπα το 2013 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA - L'OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT)

Η συνεργασία με τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα ανανεώθηκε σήμερα στη Ρώμη και οι εκπρόσωποι του Καταλανικού συλλόγου έκαναν για 2η φορά δώρο στο Πάπα τη φανέλα. Μόνο που τώρα, εκτός από το όνομα του, είχε και το νούμερ 10 στην πλάτη.

14965625


(Η φανέλα με τις υπογραφές των παικτών της Μπαρτσελόνα, που δόθηκε στον Πάπα το 2015 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / GIUSEPPE LAMI)

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Πάπας δέχεται συμβολικά δώρα ομάδων και φανέλες αναμνηστικές. Όχι μόνο από την αγαπημένη του Σαν Λορέντσο, της οποίας είναι μέλος, αλλά και συλλόγους από όλο τον κόσμο. Τα λόγια του Ποντίφικα στο παρελθόν φανερώνουν την βαθιά του πίστη για την προσφορά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού στην κοινωνία.

17038265


(Ο Πάπας Φραγκίσκος με τη φανέλα της Σαν Λορέντσο το 2016 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA - L'OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT)

"Ζήστε το άθλημα σας, σαν ένα δώρο Θεού. Μια ευκαιρία όχι μόνο να εξελίξετε το ταλέντο σας, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Έχω την πίστη για το καλό που μπορείτε να εμπνεύσετε, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά".

17038289


(Η Ρόμα κάνει δώρο φανέλα της στον Πάπα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA - L'OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ