ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Πανέτοιμη για τα μπαράζ με την Κροατία η εθνική Ελλάδας (vid)

ΠΚ 2018: Πανέτοιμη για τα μπαράζ με την Κροατία η εθνική Ελλάδας (vid)
Η τελευταία προπόνηση της εθνικής ομάδας πριν το ματς με την Κροατία EUROKINISSI SPORTS

Η εθνική ομάδα έκανε την τελευταία της προπόνηση στο Ζάγκρεμπ ενόψει του πρώτου αγώνα μπαράζ με την Κροατία για μια θέση στα τελικά του μουντιάλ 2018. Στην προπόνηση πήραν μέρος και οι Τοροσίδης-Παπασταθόπουλος, με το 2ο να έχει περισσότερες πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του Μίκαελ Σκίμπε για την κρίσιμη αναμέτρηση στο Μάξιμιρ (9/11, 21.45)

Το κλίμα είναι εξαιρετικό στις τάξεις της εθνικής ομάδας, παρά τα προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς. Αυτό φάνηκε και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην πρωινή αναχώρηση της αποστολής της εθνικής, αλλά και σε όλη τη διάρεια της πτήσης από την Αθήνα στο Ζάγκρεμπ.

4280957


(Τοροσίδης (δ) και Τζαβέλλας (αρ.) στο Ελ. Βενιζέλος το πρωί της Τετάρτης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

(Πηγή: You Tube / Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου)

Η Σ/Τ της εθνικής

Όπως ήταν αναμενόμενο η συνέντευξη Τύπου της εθνικής ομάδας με τον Μίκαελ Σκίμπε και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, περιστράφηκε γύρω από το θέμα της συμμετοχής του κεντρικού αμυντικού της Ντόρτμουντ, καθώς και του Τοροσίδη στο ματς, αλλά και στην τιμωρία του Κώστα Μανωλά από την FIFA.

4281548


(Σκίμπε (αρ.) και Παπασταθόπουλος (δ) στη Συνέντευξη Τύπου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Μίκαελ Σκίμπε τόνισε ότι θα περιμένει να δει την ετοιμότητα των δύο παικτών του στην τελευταία προπόνηση, ενώ τόνισε ότι Ρέτσος και Παπαδόπουλος είναι έτοιμοι να καλύψουν οποιοδήποτε κενό προκύψει. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής επανέλαβε ότι ήταν άδικη η απόφαση της τιμωρίας του Κώστα Μανωλά μέσω βίντεο.

4281582


(Πανέτοιμος να αγωνιστεί δήλωσε ο Παπασταθόπουλος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα σφίξει τα δόντια και θα δώσει κανονικά το παρόν στο κρίσιμο πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες. "Πονάω, αλλά θέλω πολύ να παίξω και αυτό μετράει" ήταν τα λόγια του.

(Πηγή: You Tube / Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου)

Η προπόνηση της εθνικής

Λίγη ώρα αργότερα επιστρατεύτηκαν σκουφιά και γάντια στο "κρύο Μάξιμιρ" για τους διεθνείς, που έκαναν την τελευταία τους προπόνηση. Μαζί με όλους βγήκαν κανονικά στον αγωνιστικό χώρο και οι Τοροσίδης-Παπασταθόπουλος. Όμως ο διεθνής δεξιός μπακ έδειξε ότι δεν είναι στο 100% και μάλλον θα είναι στον πάγκο, ώστε να εμφανιστεί πανέτοιμος την Κυριακή.

(Πηγή: You Tube / Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου)

Εφόσον ο Τοροσίδης δεν παίξει, ο Ρέτσος έχει το προβάδισμα για τη θέση (αουτσάιντερ ο Μανιάτης). Αντίθετα ο "Σωκράτης" θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο αρχηγός της ομάδας με παρτενέρ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

4281588


(Αρκετό κρύο στην προπόνηση στο Ζάγκρεμπ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Μια θέση μένει ουσιαστικά "κενή" στο σχήμα και εξαρτάται από το που θα αγωνιστεί ο Ζέκα: εάν ο Σκίμπε τον διατηρήσει στο πλευρό του Τζιόλη, τότε Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος διεκδικούν μία θέση στα δεξιά. Εάν ο Κάρλος προτιμηθεί για τα άκρα, τότε Ταχτσίδης και Σάμαρης έχουν τον πρώτο λόγο για τα χαφ.

4281559


(Αποφασισμένοι για την πρόκριση η διεθνείς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στην εθνική Κροατίας μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα του Μάντζουκιτς. Εφόσον δεν καταφέρει να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ο φορ της Γιουβέντους, τη θέση του πάρει ο Κάλινιτς της Μίλαν. Στα χαφ, τη θέση του τραυματία Μπάντελι (ενώ απουσιάζει και ο Κόβασιτς της Ρεάλ Μ.) θα πάρει ο Μπρόζοβιτς της Ίντερ, με μοναδικό ερωτηματικό, αν θα παίξει στο πλευρό του Ράκιτιτς με τον Μόντριτς "ελεύθερο" ή θα πάει στα άκρα με οπισθοχώρηση του Μόντριτς και τον Κράμαριτς να μεταφέρεται από το άκρο στα κενρτικά χαφ της Κροατίας.

Στο όριο καρτών

Σε ένα ματς που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυνατό, πολλοί παίκτες και των δύο ομάδων είναι στο όριο καρτών και κινδυνεύουν να απουσιάσουν από τη ρεβάνς της Κυριακής στο Καραϊσκάκης (21.45).

4281563


(7 διεθνείς στο όριο καρτών - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Μήτρογλου, Ρέτσος, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Τζαβέλλας, Καπίνο και Οικονόμου είναι οι 7 της Ελλάδας και άλλοι 7 (Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Βρσάλκο, Κάλινιτς, Ρογκ, Πίβαριτς, Βίντα) για την εθνική Κροατίας.

Οι πιθανές 11άδες

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (Ρέτσος), Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (Χριστοδουλόπουλος / Ταχτσίδης / Σάμαρης), Σταφυλίδης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

4281584


(Ξεκάθαρες σκέψεις για την 11άδα φαίνεται ότι έχει ο Μίκαελ Σκίμπε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

ΚΡΟΑΤΙΑ (4-2-3-1): Σούμπασιτς / Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς / Ράκιτιτς, Μόντριτς / Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς / Μάντζουκιτς (Κάλινιτς)

Θυμίζουμε ότι διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι (στη ρεβάνς ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς), ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο πολύ αυστηρά, καθώς ο αγώνας θεωρείται υψηλού κινδύνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ